Nieuws

Ook Walmart ziet brood in dronebezorging

Na Amazon en Google gaat ook supermarktconcern Walmart experimenteren met het bezorgen van pakketjes door middel van drones, ofwel drone delivery. Walmart heeft hiervoor toestemming gevraagd aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA). De Amerikaanse supermarktketen heeft al flink wat indoortesten achter de rug, en het bedrijf wil deze testen nu opschalen en vluchten in de buitenlucht uitvoeren. Dat is echter niet zonder meer toegestaan: aan het commercieel gebruik van drones zijn strenge regels verbonden, en de FAA wil niet dat drones autonoom vluchten uitvoeren.

Verschillende scenario’s

Woordvoerder Dan Toporek ziet heel wat mogelijke scenario’s voor zich: “Een drone zou in onze gigantische distributiecentra goed van pas komen om voorraadcontroles uit te voeren. En waarom zouden we niet meteen drones inzetten om pakketjes uit een voorraadcentrum naar een winkel te vliegen?”

Ook denkt Toporek aan bezorging direct aan de klant. “Je zou een drone bijvoorbeeld een pakketje kunnen laten afleveren aan de rand van een parkeerplaats. Ook zou je direct aan huis kunnen bezorgen. 70% van de Amerikaanse bevolking woont binnen een straal van 5 mijl van onze winkels, dus we hoeven niet ver te vliegen.”

Phantom 3 en S900

Momenteel voert Walmart experimenten uit met de Phantom 3 en S900 drones van DJI. Dat is opmerkelijk, want deze drones zijn helemaal niet toegerust op pakketbezorging, laat staan op vliegen zonder toezicht van een operator. Dit in tegenstelling tot de experimentele delivery drones van Amazon, die geheel in eigen beheer voor dit doel zijn ontwikkeld.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier