Nieuws

Nederlandse agenten gaan in Oeganda met drone speuren naar vermiste studente

Een drietal agenten uit Nederland reist morgen naar Oeganda om te helpen zoeken naar een 21-jarige Nederlandse vrouw, die afgelopen week spoorloos verdween. Tijdens de zoektocht wordt ook gebruik gemaakt van een drone. De hoop is dat die vanuit de lucht aanknopingspunten kan vinden.

Volgens RTL Nieuws is de kant groot dat de vrouw in kwestie verdwenen is in een rivier die vol nijlpaarden en krokodillen zit. De 21-jarige studente was met twee vriendinnen op safari in het Afrikaanse land. Afgelopen woensdag keerde ze niet terug van een wandeling in natuurpark Murchison Falls. Bij een rivier zijn spullen gevonden die mogelijk van de vrouw zijn.

Eén van de agenten die naar Oeganda afreist is een specialist op het gebied van onbemande luchtvaartuigen. Met een drone kan er vanuit de lucht snel een groot gebied afgezocht worden. Om wat voor drone het gaat en met wat voor camera of sensoren er gewerkt gaat worden is niet bekend.

Niet voor het eerst
Het is niet voor het eerst dat er een drone wordt ingezet om een vermiste persoon op te sporen. Vorig jaar werd zelfs een bejaarde man teruggevonden door een amateur dronepiloot, die de man binnen 20 minuten had gelokaliseerd. Dit terwijl honderden vrijwilligers op de grond de dementerende bejaarde niet konden vinden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier