Nieuws

Focus Drone verkozen tot Speelgoed van het Jaar 2015

Air Raiders Focus Drone

Voor het eerst is een drone gekozen tot Speelgoed van het Jaar. In de editie van 2015 is de Focus Drone van Air Raiders in de prijzen gevallen. Deze drone beschikt over een ingebouwde camera en kan een hoogte bereiken van ongeveer 30 meter.

De Focus Drone is volgens de jury een bijzonder interessant speelgoed voor jongeren vanaf 12 jaar. De juryleden waren in het algemeen erg onder de indruk van de techniek die tegenwoordig in speelgoed wordt verwerkt.

In het geval van de Focus Drone is dat zeker het geval: ondanks de aankoopprijs van nog geen 50 euro beschikt de quadcopter over een ingebouwde camera die in een resolutie van 720×480 pixels foto’s kan maken of video’s kan opnemen. Die beelden worden opgeslagen op een meegeleverd geheugenkaartje met een capaciteit van 2 GB.

De drone wordt bediend met een meegeleverde remote control, die beschikt over twee sticks, net zoals bij de meer volwassen drones. Daardoor is de Focus Drone niet alleen leuk voor kinderen, maar ook een perfecte oefendrone voor volwassenen die eerst de besturing in de vingers willen krijgen voordat ze met een dure quadcopter de lucht ingaan.

Tienduizenden drones
De verwachting is dat er met kerst en sinterklaas tienduizenden drones verkocht zullen worden. Een groot deel hiervan betreft speelgoeddrones, zoals de Focus Drone. Een flink aantal mensen zal echter wat dieper in de buidel tasten en een wat professionelere quadcopter aanschaffen.

De overheid maakt zich met name over die laatste groep consumenten zorgen. Niet iedereen leest namelijk de gebruiksaanwijzing of is op de hoogte van de regelgeving. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu start daarom binnenkort met een publiekscampagne, die mensen moet wijzen op de regeltjes. Dronewatch begon eerder een soortgelijke campagne, Vlieg je drone veilig.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Focus Drone verkozen tot Speelgoed van het Jaar 2015

  • Kun je met de focus Drone in hetzelfde luchtruim vliegen als een tweede focus Drone? Of storen de signalen elkaar dan?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier