Ghost Drone 2.0 filmt in 4K en voorziet in videobril met head tracking

Ghost Drone 2.0

Misschien herinner je je de Ghost Drone nog, een quadcopter waarvoor eind vorig jaar flink wat geld werd opgehaald via Indiegogo. Een tweetal Chinese investeerders zagen de Ghost Drone wel zitten en investeerden 10 miljoen euro in het apparaat. Inmiddels is een tweede versie van de drone verschenen, die filmt in 4K en bediend kan worden met een smartphone.

Echt veel bekendheid heeft de Ghost Drone in Nederland niet gekregen. Maar dat wil niet zeggen dat het niet de moeite loont om je te verdiepen in andere quadcopters die elders in de wereld ontwikkeld worden: wie weet is de Ghost Drone wel de volgende hit en krijgen partijen als DJI en Yuneec er weer een geduchte concurrent bij.

Prima specificaties
Aan de specificaties zal het bij de Ghost Drone 2.0 niet liggen. Filmen doet het apparaat in ultra HD, ofwel 4K resolutie. De batterij is goed voor een vliegtijd van maximaal 25 minuten. Opmerkelijk is de positionering van de motoren: deze zijn aan de onderzijde van de armen bevestigd, dus ook de propellers bevinden zich niet aan de bovenzijde van het frame.

Interessant is dat de drone bediend kan worden met je smartphone: de quadcopter imiteert hierbij de bewegingen van je hand. Of deze vorm van bedienen echt de voorkeur heeft vragen we ons af: meestal zijn drones met smartphonebediening niet echt handig in gebruik, maar wellicht dat Ehang stappen vooruit heeft gemaakt qua bedieningsgemak. Als je wilt kun je ook gebruik maken van een klassieke remote control, met twee sticks.

Videobril met head tracking
Spannender is het feit dat je de beelden van de camera kunt beleven met een videobril, die beschikt over head tracking: als je je hoofd draait of op en neer beweegt, dan beweegt de camera dienovereenkomstig mee. Volgens de makers zou de videoverbinding over een afstand van een kilometer moeten werken. Je kunt de drone dus een heel eind wegsturen en vliegen alsof je zelf in de drone zit. Iets wat in Nederland overigens niet is toegestaan, maar dat terzijde.

Ghost Drone videobril

De basisversie van de nieuwe Ghost Drone kan via ehang.com besteld worden voor een introductieprijs van $499. Dat is dan wel een versie zonder camera. De Ghost Drone 2.0 Aerial (met camera) kost $699. De meest uitgebreide versie, inclusief VR-bril, is nog niet te bestellen en er is ook nog geen verkoopprijs bekend.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Ghost Drone 2.0 filmt in 4K en voorziet in videobril met head tracking

  • 5 november 2015 om 00:07
    Permalink

    “wie weet is de Ghost Drone wel de volgende hit en krijgen partijen als DJI en Yuneec er weer een geduchte concurrent bij.”

    DJI en Yuneec ondervinden ook al concurrentie van de Xiro Xplorer komende van Zerotech. DJI meer dan Yuneec aangezien het eerder de tegenhanger is van de Phantom 2 Vision voor een lagere prijs.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier