Rijsterbos (Friesland), gefilmd met een Yuneec Q500 4k

Het Rijsterbos (Fries: Rysterbosk) is een stuk loofbos in het zuidwesten van de provincie Friesland. Het bos werd in de 17e eeuw aangelegd, als hakhoutbos. Momenteel zijn de bomen prachtig gekleurd door de herfst. Matthijs Fokkema maakte er prachtige luchtopnamen met zijn Yuneec Q500 4k.

Videokwaliteit en gebruiksgemak
Matthijs koos voor de Yuneec Q500 vanwege de videokwaliteit. “Ik wilde graag een drone waarmee ik goed kon filmen, zodat ik deze kan gebruiken voor schoolprojecten. In de toekomst wil ik hem eventueel gebruiken voor een eigen videobedrijf.”

Ook de gebruiksvriendelijkheid van de Q500 was voor Matthijs reden om dit toestel aan te schaffen. “Ik heb van te voren veel research gedaan op internet en ben er achtergekomen dat de Yuneec toch wel een van de makkelijkste instap-drones is. Degene met wie ik deze video heb gemaakt heeft zelfs nog maar 1 keer eerder gevlogen.”

Matthijs heeft nog niet heel veel vliegervaring opgedaan met zijn drone. De beelden uit bovenstaande video maakte hij tijdens zijn 6e vlucht. “Omdat de Yuneec zo makkelijk te besturen is, is het vliegen vanaf het begin altijd al goed gegaan.”

Yuneec Q500 4k

Mooi weer
Voor het maken van deze video wachtte Matthijs op een mooie dag. “Wanneer ik met mijn drone ga filmen is het weer wel het eerste waar ik op let, en dan met name of het gaat regenen en of het niet te hard gaat waaien. Waar ik ook op let is de locatie. Een dronevideo wordt pas interessant als deze gemaakt is op een mooie locatie.”

“De uitdaging bij deze video was dat het is gefilmd in een relatief klein bos, maar we wilden het er toch uit laten zien als iets erg groots. Dit hebben we vooral gedaan door veel overzichtelijke shots te maken waar bijna het hele bos op te zien is. Eigenlijk is deze video begonnen als een oefenvideo om een beetje te testen met de drone en de camera, maar uiteindelijk is gebleken dat zelfs met vrij weinig ervaring het toch mogelijk is om een mooie video te maken met de Yuneec Q500 4k.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier