BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Maersk Oil zet drone in om olietank van binnen te inspecteren

Drone-inspecteert-olietank-Maersk

Drones kunnen niet alleen ingezet worden om gebouwen of industriële installaties aan de buitenkant te inspecteren: Maersk Oil heeft als eerste bedrijf ter wereld een test gedaan waarbij een drone werd gebruikt om een grote olieopslagtank van binnen te checken op onregelmatigheden. Normaal gesproken moeten technici hiervoor aan touw langs de tankwanden afdalen, wat de nodige gevaren met zich meebrengt.

Voor de test werd de hulp van het bedrijf Cyberhawk ingeschakeld, een Schots bedrijf dat gespecialiseerd is in het inzetten van remotely operated aerial vehicles (ROAVs) voor het uitvoeren van inspecties. Het team dat de inspectie voor Maersk Oil uitvoerde bestond uit 2 man: één persoon voor het besturen van de drone en één inspectietechnicus. De inspectie vond plaats aan boord van de Gryphon, een olieproductieschip in de Noordzee.

De gehele controle nam slechts 1 dag in beslag, waar inspecteurs normaal gesproken zo’n 3-4 dagen nodig hebben om een tank van vergelijkbare grootte te inspecteren. Door drones in te zetten worden dergelijke inspecties dus niet alleen veiliger, maar duren zo ook nog eens veel korter, met een flinke kostenbesparing tot gevolg.

Maersk Oil is een internationaal olie- en gasbedrijf dat per dag ca. 550.000 olievaten per dag produceert. Het bedrijf is actief in Denemarken, de UK, Qatar, Kazachstan, de Golf van Mexico, Algerije and Brazilië. Verder onderzoekt het bedrijf mogelijkheden tot oliewinning in Angola, Noorwegen, Groenland en Irak.

2 Comments

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.