Deze katapult schiet drones tot 5 kg de lucht in

Bormatec-lanceerinstallatie

Fixed-wing drones hebben soms een flinke armzwieper nodig voordat ze het luchtruim kiezen. Maar met name bij zwaardere drones is het eigenlijk niet meer te doen om een drone op die manier te lanceren. Het Duitse bedrijf Bormatec heeft een oplossing in de vorm van een grote katapult, die drones tot en met 5 kilo kan lanceren.

De constructie is zodanig ontwikkeld dat deze gemakkelijk door één persoon getransporteerd en geassembleerd kan worden, zonder dat hiervoor speciaal gereedschap nodig is. De totale lengte van het frame bedraagt 300 cm, genoeg om drones tot 5 kilo te versnellen totdat ze voldoende vaart hebben om zelf verder te kunnen vliegen.

De lanceerinstallatie is bedoeld voor de MAJA en Explorer UAVs uit het assortiment van Bormatec. Deze toestellen kunnen drie kwartier tot een uur in de lucht blijven, met een payload van maximaal 1,5 of 2,5 kg. Daardoor zijn de fixed-wing toestellen van het bedrijf met name geschikt voor onder andere luchtfotografie, inspecties en observatie vanuit de lucht.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier