Winactie

DJI Phantom 3 Standard winactie: laat je stem horen!

Phantom-3S-winactie

Afgelopen vrijdag plaatsen we onze review van de DJI Phantom 3 Standard, samen met de aankondiging van een winactie, in samenwerking met DroneLand uit Baarn. En dat hebben we geweten: maar liefst 223 mensen deden mee. Nu is het tijd voor de volgende fase van de winactie, waarbij jij je stem kunt uitbrengen op de leukste fotobijdrage.

De opdracht was om een drietal vragen goed te beantwoorden, en vervolgens middels een foto of afbeelding uit te beelden waarom juist jíj de Phantom 3 zou moeten winnen. We kregen talrijke leuke en creatieve inzendingen binnen, maar helaas heeft niet iedereen de vragen goed beantwoord. Dus laten we daarmee beginnen:

Vraag 1: In welke maximale resolutie kan de Phantom 3 Standard filmen?
Deze vraag was niet zo moeilijk te beantwoorden, want het antwoord staat letterlijk in de review. De camera van de Phantom 3 Standard kan filmen in een maximale resolutie van 2,7k. Desondanks gaven 39 deelnemers het verkeerde antwoord.

Vraag 2: Boven welke wegen mag je in Nederland *niet* vliegen volgens de Regeling modelvliegen?
Deze vraag was al een stuk lastiger om te beantwoorden. De Regeling modelvliegen zegt hierover (artikel 2, lid e) het volgende: “de vlucht wordt niet uitgevoerd boven [..] voor motorrijtuigen toegankelijke verharde openbare wegen, met uitzondering van wegen in 30 km-zones binnen de bebouwde kom en wegen in 60 km-gebieden buiten de bebouwde kom.”

Het juiste antwoord was dus: “50-km wegen binnen de bebouwde kom”, boven deze wegen mag je dus niet vliegen, boven de andere in de vraag genoemde soort wegen wel (!). Maar liefst 63 mensen gingen hier de mist in. Wat ons betreft maakt dit eens te meer duidelijk dat de voorlichting over de regeltjes te wensen overlaat en dat de regelgeving niet heel erg duidelijk is.

Vraag 3: Welke feature ontbreekt er bij de DJI Phantom 3 Standard, die de Advanced en Professional wel hebben?
Ook dit was een makkelijk te beantwoorden vraag, want het antwoord staat letterlijk in de tekst. Het antwoord is “Vision Positioning Module”. Deze ontbreekt bij de Standard, waardoor deze net boven de grond wat minder stabiel op dezelfde plek blijft hangen. 29 deelnemers gaven een fout antwoord op deze vraag.

De inzendingen
Van de deelnemers die alle vragen goed beantwoordden, hebben we vervolgens de fotoinzendingen bekeken. Hieronder vind je een vijftal foto’s die volgens ons op een leuke en creatieve manier weergeven waarom juist deze personen de DJI Phantom 3 Standard zouden moeten winnen.

Rody Dubbelman - "Leuk man, luchtfotografie! Liever toch maar met een drone!"
Rody Dubbelman – “Leuk man, luchtfotografie! Liever toch maar met een drone!”
Peter Schuiling - "Spreekt voor zich"
Peter Schuiling – “Spreekt voor zich”
Matthijs Menses - "Ik ben onderhand wel toe aan een update"
Matthijs Menses – “Ik ben onderhand wel toe aan een update”
Dennis Non - "Omdat mijn mini-drone nog niet echt succesvol is gebleken"
Dennis Non – “Omdat mijn mini-drone nog niet echt succesvol is gebleken”
Pieter Visser - "Omdat mijn Phantom 1 zijn beste tijd gehad heeft..."
Pieter Visser – “Omdat mijn Phantom 1 zijn beste tijd gehad heeft…”

Stemmen
Helaas kan er maar één de winnaar zijn, en daarom roepen we jouw hulp in: wie zou volgens jou de quadcopter moeten winnen? Stemmen kan via onderstaand formulier tot vanavond (9 november) 22:00 uur. Je kunt per computer en IP adres maar één stem uitbrengen. Kies hieronder de bijdrage die je het meest aanspreekt en klik op de rode ‘Vote’ knop onderaan de pagina.

Update 22:00: de poll is gesloten. De winnaar wordt in een apart bericht bekend gemaakt.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

11 gedachten over “DJI Phantom 3 Standard winactie: laat je stem horen!

  • jammer dat er op deze manier gekozen wordt. Maar gefeliciteerd voor de winnaar.

    Beantwoorden
    • Sluit ik mij bij aan Pieter. Als je de actie strikt neemt is dat ook hetgeen wat er had moeten gebeuren. De voorwaarden van een actie mogen tussentijds niet worden gewijzigd.

      De actie was het beantwoorden van de vragen, het middels een foto, cartoon of tekening en een beschrijving aangeven waarom je de drone graag wilt winnen. Daaruit zou een winnaar worden gekozen. Een extra stemronde had hierbij vermeld moeten worden.

      Desalniettemin een leuke actie!! Hopelijk volgen er in de toekomst meerdere.. uiteraard is het winnaar gegund!

      Beantwoorden
      • Klopt. Ik heb 3 uur besteed aan het maken van een cartoon, maar zit niet bij de genomineerden.. Had beter mijn spiegelreflex onder een drone kunnen leggen, had ik meer kans gemaakt.

        En sluit me ook bij jou aan, winnaar is het gegund hoor…

        Beantwoorden
        • Lezen is erg moeilijk en dan nog klagen ook.
          Er werd om een foto gevraagd, niet om een documentaire.

          Beantwoorden
  • Dinos Karafillakis

    Ik sluit me dan weer aan bij Anton,
    Want er zijn mensen die naar de opdracht gekeken hebben. Hun stinkende best hebben gedaan om de opdracht zo goed mogelijk te vervullen en daarnaast ook nog eens een mooi resultaat hebben.
    Zo heb ik volgens mij nog wel meer dan 3 uur aan de tekening/cartoon/foto gezeten (het zat er allemaal in) en heb dit door al die bergen met huiswerk net voor tijd (zoals je ziet was ik de laatste met het verzenden van de foto) afgekregen (Ik snap dat de juryleden dan niet kunnen weten, maar ik hoop dat ze het verschil in tijd die er aan besteed is wel kunnen merken. En ik dacht, hoe meer ik mijn best doe om te laten weten dat ik hier kans op wil maken, hoe meer ze het waarderen, maar tevergeefs). Hierbij vind ik het ook jammer dat de mensen die al een drone hebben meer kans blijken te hebben om genomineerd te worden in plaats van iemand die nog helemaal niets heeft.
    Dus daarom is mijn vraag een beetje, waarop zijn de genomineerde nou echt gebaseerd?

    Beantwoorden
  • Ook ik sluit me aan bij Anton, veel tijd en al mijn creativiteit erin gestopt. Maar het mocht niet leiden tot het gehoopte resultaat 🙁

    Beantwoorden
  • Die cartoon van Anton Sombetzki vond ik er ook verdient bij horen! Evenals de foto van Randall Haddocks en Jochem Boom. En als je dan de tekst leest van Sara Schollaert…daar zit dan nog een kleine spelletje achter, met die coördinaten. Ik kwam uit bij Manneke Pis in Brussel, echt fijn dat er toch nog wat creativiteit in het geschreven woord zit ook.

    Beantwoorden
  • DinosKarafillakis

    Pieter De Bruyne, Waar kan je de cartoons en foto’s van andere bekijken. Want ik kan ze niet meer vinden….
    Gr. Dinos

    Beantwoorden
  • In dit bericht biedt ik jullie allemaal eventjes mijn excuses aan, voor de reactie die ik vanmiddag stuurde. Ik was een beetje van slag dat al mijn werk die ik er in gestoken had niet was beloond, maar ik wens de winnaar natúúrlijk heel veel plezier met de nieuwe DJI. Ik zal bij de (hopelijk) volgende actie nog steeds fanatiek zijn, maar zal in mijn achterhoofd houden, dat ik niks mag verwachten, waardoor het altijd kan meevallen.
    Ik ga nu weer lekker huiswerk maken en wens de winnaar veel plezier…

    Gr. Dinos

    PS: Pieter, hopelijk wil je me nog vertellen hoe ik bij alle inzendingen kom, want ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de resultaten van de andere deelnemers…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier