BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

DJI Phantom 3 Standard winactie: laat je stem horen!

Phantom-3S-winactie

Afgelopen vrijdag plaatsen we onze review van de DJI Phantom 3 Standard, samen met de aankondiging van een winactie, in samenwerking met DroneLand uit Baarn. En dat hebben we geweten: maar liefst 223 mensen deden mee. Nu is het tijd voor de volgende fase van de winactie, waarbij jij je stem kunt uitbrengen op de leukste fotobijdrage.

De opdracht was om een drietal vragen goed te beantwoorden, en vervolgens middels een foto of afbeelding uit te beelden waarom juist jíj de Phantom 3 zou moeten winnen. We kregen talrijke leuke en creatieve inzendingen binnen, maar helaas heeft niet iedereen de vragen goed beantwoord. Dus laten we daarmee beginnen:

Vraag 1: In welke maximale resolutie kan de Phantom 3 Standard filmen?
Deze vraag was niet zo moeilijk te beantwoorden, want het antwoord staat letterlijk in de review. De camera van de Phantom 3 Standard kan filmen in een maximale resolutie van 2,7k. Desondanks gaven 39 deelnemers het verkeerde antwoord.

Vraag 2: Boven welke wegen mag je in Nederland *niet* vliegen volgens de Regeling modelvliegen?
Deze vraag was al een stuk lastiger om te beantwoorden. De Regeling modelvliegen zegt hierover (artikel 2, lid e) het volgende: “de vlucht wordt niet uitgevoerd boven [..] voor motorrijtuigen toegankelijke verharde openbare wegen, met uitzondering van wegen in 30 km-zones binnen de bebouwde kom en wegen in 60 km-gebieden buiten de bebouwde kom.”

Het juiste antwoord was dus: “50-km wegen binnen de bebouwde kom”, boven deze wegen mag je dus niet vliegen, boven de andere in de vraag genoemde soort wegen wel (!). Maar liefst 63 mensen gingen hier de mist in. Wat ons betreft maakt dit eens te meer duidelijk dat de voorlichting over de regeltjes te wensen overlaat en dat de regelgeving niet heel erg duidelijk is.

Vraag 3: Welke feature ontbreekt er bij de DJI Phantom 3 Standard, die de Advanced en Professional wel hebben?
Ook dit was een makkelijk te beantwoorden vraag, want het antwoord staat letterlijk in de tekst. Het antwoord is “Vision Positioning Module”. Deze ontbreekt bij de Standard, waardoor deze net boven de grond wat minder stabiel op dezelfde plek blijft hangen. 29 deelnemers gaven een fout antwoord op deze vraag.

De inzendingen
Van de deelnemers die alle vragen goed beantwoordden, hebben we vervolgens de fotoinzendingen bekeken. Hieronder vind je een vijftal foto’s die volgens ons op een leuke en creatieve manier weergeven waarom juist deze personen de DJI Phantom 3 Standard zouden moeten winnen.

Rody Dubbelman - "Leuk man, luchtfotografie! Liever toch maar met een drone!"

Rody Dubbelman – “Leuk man, luchtfotografie! Liever toch maar met een drone!”

Peter Schuiling - "Spreekt voor zich"

Peter Schuiling – “Spreekt voor zich”

Matthijs Menses - "Ik ben onderhand wel toe aan een update"

Matthijs Menses – “Ik ben onderhand wel toe aan een update”

Dennis Non - "Omdat mijn mini-drone nog niet echt succesvol is gebleken"

Dennis Non – “Omdat mijn mini-drone nog niet echt succesvol is gebleken”

Pieter Visser - "Omdat mijn Phantom 1 zijn beste tijd gehad heeft..."

Pieter Visser – “Omdat mijn Phantom 1 zijn beste tijd gehad heeft…”

Stemmen
Helaas kan er maar één de winnaar zijn, en daarom roepen we jouw hulp in: wie zou volgens jou de quadcopter moeten winnen? Stemmen kan via onderstaand formulier tot vanavond (9 november) 22:00 uur. Je kunt per computer en IP adres maar één stem uitbrengen. Kies hieronder de bijdrage die je het meest aanspreekt en klik op de rode ‘Vote’ knop onderaan de pagina.

Update 22:00: de poll is gesloten. De winnaar wordt in een apart bericht bekend gemaakt.

DroneLand ROC-light

11 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.