Incident

Drone in verband gebracht met dood politiepaard

De politie van het graafschap West Yorkshire in Engeland is op zoek naar de eigenaar van een racedrone, die mogelijk heeft geleid tot de dood van een politiepaard. Op beelden van een beveiligingscamera is te zien dat het 14 jaar oude dier ergens hevig van schrikt en op hol slaat. Daarbij raakte het paard verstrikt in een hek en liep het hard tegen een paal. Kort daarop overleed het paard.

De hobbydrone in kwestie, een Walkera Runner 250 Race Drone, werd dichtbij de plaats van het ongeluk aangetroffen. Een inspecteur die de zaak onderzoekt denkt dat er mogelijk een link is tussen de aanwezigheid van de drone en het tragische ongeluk. “Het paard was wel gewend aan opstijgende helikopters. Het moet dus iets ongewoons zijn geweest waardoor Fimber op hol sloeg.”

De inspecteur heeft er geen probleem mee dat steeds meer mensen hobbymatig met een drone vliegen. “Maar als men in de buurt vliegt van een lokatie waar ook regelmatig politiehelikopters opstijgen en landen, dan is men onverantwoord bezig.” Het politiekorps hoopt dat de operator van de drone zich vrijwillig meldt, zodat de zaak spoedig tot een einde gebracht kan worden.

Niet vliegen boven dieren
Alhoewel er in de wet niets staat over het vliegen boven dieren is het aan te raden om met je drone niet boven of vlakbij dieren te komen. Veel dieren reageren onvoorspelbaar en kunnen in sommige gevallen hevig schrikken of juist de drone gaan aanvallen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier