Video

Mooie actievideo vastgelegd met Zenmuse X5

De tijd dat het volstond om een GoPro op je helm te binden en de resulterende actievideo op YouTube te plaatsen is toch echt wel voorbij. Je moet minstens met een drone de lucht in, en dan liefst met een topmodel dat in broadcastkwaliteit filmt, wil je nog een beetje meetellen. Dat is precies wat Mike Bishop met zijn nieuwe Zenmuse X5 bewijst.

De Zenmuse X5 is een Micro Four Thirds camera die onlangs geïntroduceerd werd door DJI. De camera kan gemonteerd worden aan de Inspire 1 quadcopter, die in de dual controller setup door twee personen bediend kan worden: een operator die de drone bedient en een cameraman, die zich volledig kan concentreren op het behalen van de beste shots.

Het resultaat mag er zijn. In onderstaande video zie je diverse actiesporten voorbij komen, waaronder downhillen, paardrijden, bergbeklimmen en kajakken, allemaal gefilmd vanuit een bird’s-eye perspective. En dat in de kwaliteit die de Zenmuse X5 kan bieden, dat levert een actievideo op om je vingers bij af te likken.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier