BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Roekeloze piloot laat drone op reuzenrad botsen

Een nog onbekende operator heeft per ongeluk zijn drone laten botsen op het Great Wheel in de Amerikaanse stad Seattle. Na de botsing raakte de drone onbestuurbaar en viel op het terras van een restaurant. Niemand raakte gewond en er was ook geen sprake van schade aan het reuzenrad. De drone zorgde wel voor een flink gat in een tafeltje.

De drone in kwestie betreft een DJI Phantom 3, een populaire cameradrone die veel wordt gebruikt door amateur dronepiloten. De bestuurder van de quadcopter is niet de eerste die het reuzenrad vanuit de lucht wilde filmen; op YouTube zijn meerdere aerial video’s van de Great Wheel te zien.

Om er in de toekomst voor te zorgen dat in gevallen als deze snel achterhaald kan worden van wie de drone is, werkt de Amerikaanse overheid momenteel aan een drone-register, waarin de gegevens van operators worden opgeslagen en middels een identificatiecode op de drone herleid kunnen worden.

DroneLand ROC-light

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.