Incident

Roekeloze piloot laat drone op reuzenrad botsen

Een nog onbekende operator heeft per ongeluk zijn drone laten botsen op het Great Wheel in de Amerikaanse stad Seattle. Na de botsing raakte de drone onbestuurbaar en viel op het terras van een restaurant. Niemand raakte gewond en er was ook geen sprake van schade aan het reuzenrad. De drone zorgde wel voor een flink gat in een tafeltje.

De drone in kwestie betreft een DJI Phantom 3, een populaire cameradrone die veel wordt gebruikt door amateur dronepiloten. De bestuurder van de quadcopter is niet de eerste die het reuzenrad vanuit de lucht wilde filmen; op YouTube zijn meerdere aerial video’s van de Great Wheel te zien.

Om er in de toekomst voor te zorgen dat in gevallen als deze snel achterhaald kan worden van wie de drone is, werkt de Amerikaanse overheid momenteel aan een drone-register, waarin de gegevens van operators worden opgeslagen en middels een identificatiecode op de drone herleid kunnen worden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier