BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Dronespecialist doet emotionele oproep aan politiek

Marcel-van-Gelderen

Op zijn blog heeft Dronespecialist-eigenaar Marcel van Gelderen een emotionele oproep aan de politiek geplaatst met betrekking tot de huidige wet- en regelgeving rond het professionele gebruik van drones. Volgens Van Gelderen is de huidige regelgeving ‘totaal niet werkbaar’ voor verkopende partijen en eindgebruikers.

In zijn blogpost schrijft Van Gelderen, die 5 jaar geleden van start ging met zijn winkel Dronespecialist in Zoetermeer, dat het ‘prima’ is dat een opleiding en certificaat verplicht zijn om professioneel gebruik te maken van een drone. Hij vraagt zich alleen af waarom deze opleiding en het examen zo duur zijn. “Voor 1 juli was dit allemaal redelijk betaalbaar, maar na 1 juli zijn de kosten aanzienlijk verhoogd.”

15.000 euro
Een snelle rekensom wijst volgens Van Gelderen uit dat je al snel 15.000 euro verder bent voordat je professioneel in de weer kunt met drones. Naast theorie- en praktijklessen moet je examen doen, een operator certificate aanvragen, je drone laten keuren en een handboek maken, een verplichte verzekering afsluiten, en natuurlijk moet je ook de drone(s) zelf nog aanschaffen.

Naast de hoge kosten waar je als professioneel dronepiloot mee geconfronteerd wordt is er ook veel onduidelijk en verandert er regelmatig wat: “Elke 2 maanden sta je weer voor een nieuwe verrassing.” Verder vraagt Van Gelderen zich af waarom je met drones niet boven bebouwing mag vliegen als je een streng examen hebt afgelegd. “Hoe haal je dan nog je investering eruit?”

Tot slot doet Van Gelderen een dringend appèl op de Nederlandse politici. “Het lijkt wel of de Nederlandse overheid geen zin heeft in vooruitgang en alleen maar bezig is met discussies en commissies! Er wordt aangegeven dat er met de branche gesproken wordt, maar suggesties worden afgewimpeld je krijgt nul op het rekest.”

DroneLand ROC-light

2 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.