Aerialtronics-drones kunnen nu ook gassen en straling detecteren

Aan de vooravond van een internationale vakbeurs voor de security-sector presenteert de Nederlandse dronefabrikant Aerialtronics een nieuw pakket sensoren voor haar Altura Zenith-lijn. Daardoor kunnen de drones onder andere worden ingezet voor het detecteren van schadelijke gassen en radioactieve straling.

Primeur

Volgens Aerialtronics-oprichter Robin van de Putte is het voor het eerst dat er een systeem op de markt is waarmee radioactieve straling en giftige gassen met een drone kunnen worden gemeten. De sensoren zijn volledig geïntegreerd in de datacommunicatie met het grondstation, zodat de meetgegevens direct geïnterpreteerd en verspreid kunnen worden.

Naast sensoren voor gassen en straling kunnen de Altura Zenith drones ook uitgerust worden met geavanceerde optische sensoren en infraroodcamera’s. Daardoor zijn de UAVs bijzonder interessant voor de beveiligingsindustrie. De nieuwe sensoren worden gedemonstreerd tijdens Milipol Paris 2015, dat komende week plaatsvindt.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier