Video

Bekijk Nationaal Park Lauwersmeer vanuit de lucht

In het hoge noorden van Nederland vind je het Nationaal Park Lauwersmeer, een natuurpark met een oppervlakte van maar liefst 60 km². YouTuber en dronepiloot Reint Verkerk trok er in het afgelopen jaar regelmatig met zijn drone op uit om luchtopnamen te maken van het gebied. Het resultaat is een prachtige natuurvideo.

Afgesloten van de Waddenzee

Het gebied werd in 1969 afgesloten van de Waddenzee, waardoor hooggelegen zeebodems droog kwamen te staan. Grote delen van het gebied werden aan hun lot overgelaten, zodat de natuur zich ongestoord kon ontwikkelen. Daardoor is het park een ideale verblijfplaats voor (trek)vogels geworden. In de winter verblijven er veel ganzen.

Reint Verkerk, de maker van de video, kennen we nog van zijn prachtige video van de provincie Groningen. Verkerk maakt voor het filmen gebruik van een DJI Phantom 2 met GoPro Hero 3+. De hoge videokwaliteit bereikt hij door te filmen in de 2.7k Protune mode, met een framerate van 30 fps.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “Bekijk Nationaal Park Lauwersmeer vanuit de lucht

  • prachtige video! maar ten strengste verboden toch?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier