BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Bekijk Nationaal Park Lauwersmeer vanuit de lucht

In het hoge noorden van Nederland vind je het Nationaal Park Lauwersmeer, een natuurpark met een oppervlakte van maar liefst 60 km². YouTuber en dronepiloot Reint Verkerk trok er in het afgelopen jaar regelmatig met zijn drone op uit om luchtopnamen te maken van het gebied. Het resultaat is een prachtige natuurvideo.

Het gebied werd in 1969 afgesloten van de Waddenzee, waardoor hooggelegen zeebodems droog kwamen te staan. Grote delen van het gebied werden aan hun lot overgelaten, zodat de natuur zich ongestoord kon ontwikkelen. Daardoor is het park een ideale verblijfplaats voor (trek)vogels geworden. In de winter verblijven er veel ganzen.

Reint Verkerk, de maker van de video, kennen we nog van zijn prachtige video van de provincie Groningen. Verkerk maakt voor het filmen gebruik van een DJI Phantom 2 met GoPro Hero 3+. De hoge videokwaliteit bereikt hij door te filmen in de 2.7k Protune mode, met een framerate van 30 fps.

One Response

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.