BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

KNVvL gaat serieus in de weer met groeiende groep dronevliegers

De Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) wil meer gaan doen met de groeiende groep dronevliegers in Nederland. Een eerste stap is de toevoeging van Rik Bijl aan het bestuur van de afdeling Modelvliegsport. Bijl is reeds lid van de Werkgroep Drones binnen de KNVvL. Naast professioneel dronepiloot is hij ook een fervent modelvlieger. Ook Dronewatch speelt een rol in de plannen van de KNVvL.

“Rik is een bevlogen modelvlieger met een specifieke kennis op het gebied van drones, waar hij ook professioneel mee bezig is. Als modelvlieger in hart en nieren gaat hij onze hobby en sport zowel intern als extern op de kaart zetten en aantonen dat voor een gezonde toekomst voor de modelvliegsport in Nederland een organisatie als de KNVvL onmisbaar is,” aldus Paul Beks, secretaris van de afdeling Modelvliegsport van de KNVvL.

Een belangrijke taak van de KNVvL afdeling Modelvliegsport is om de wensen van zowel dronepiloten als de ‘traditionele’ modelvliegers mee te nemen in het debat met de overheid over de verdere ontwikkeling van de regelgeving. Bijl: “De KNVvL afdeling Modelvliegsport zou graag zien dat er op korte termijn een heldere en eenduidige wet- en regelgeving komt waarin zowel professionals als hobbyvliegers zich kunnen vinden. Uiteraard staat daarbij de veiligheid voorop.”

Rik Bijl - KNVvL

Rijk Bijl

Werkgroep Drones
Naast de aanstelling van Bijl in de rol van voorzitter Commissie PR en Communicatie van de afdeling Modelvliegsport heeft de KNVvL ook een Werkgroep Drones in het leven geroepen, die als doel heeft te onderzoeken hoe de KNVvL de snel groeiende groep recreatieve dronevliegers kan interesseren in een lidmaatschap met daarbij behorende voordelen. “Daarin onderscheidt de KNVvL zich bijvoorbeeld van DARPAS, die juist alleen de gecertificeerde, met bedrijfsontheffing en/of ROC vliegende operators vertegenwoordigt”, aldus Bijl.

Ook Dronewatch is in de persoon van Wiebe de Jager vertegenwoordigd in de Werkgroep Drones van de KNVvL. De Jager: “De uitdaging voor de KNVvL is om de zeer heterogene groep dronevliegers als collectief aan te spreken. Want iemand die als hobby het met zijn drone fotograferen van gebouwen heeft, is niet te vergelijken met iemand die voor zijn lol een rondje vliegt boven een open veldje. Daardoor zijn niet alleen de belangen anders, maar ook de manier waarop men zich het liefst vertegenwoordigd ziet. Dronewatch is bij uitstek een kanaal om deze diverse groep mensen te bereiken. Het is nu aan de KNVvL om hier verder gebruik van te maken en ieders feedback op een constructieve wijze samen te brengen.”

6 Comments

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.