BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

App Drone Preflight inmiddels 15.000x geraadpleegd

Begin dit jaar schreven we over de app Drone Preflight, een handige webapplicatie die op een kaart toont waar je wel en niet mag vliegen. De interactieve kaart is sindsdien onder andere geïntegreerd in ‘Vlieg je drone veilig’. Volgens ontwikkelaar Mark de Haan is de app inmiddels ruim 15.000x gebruikt en komen daar dagelijks honderden gebruikers bij. We vroegen De Haan om wat meer informatie over het gebruik van de app en zijn toekomstplannen voor Drone PreFlight.

Zijn er gebieden die vaak worden opgezocht?
“Dit inzicht heb ik helaas niet, maar is zeker een interessante om mee te nemen in de door ontwikkeling. Je kunt op dit moment wel zien waar de gebruikers vandaan komen. Op onderstaand kaartje zie je dat een grote groep gebruikers van de app uit CTR Amsterdam en Rotterdam afkomstig is.”

Gebruikers Drone PreFlight

Wat zijn de meest voorkomende vragen of verzoeken van gebruikers?
“De integratie van dynamische data zoals Tijdelijke Gebieden (TGB) en NOTAMs, en het kunnen opmeten van afstanden en oppervlakten. Voor de dynamische data zijn we afhankelijk van externe partijen zoals LVNL en ILT. We zouden graag met hen in contact komen om te bekijken wat de mogelijkheden tot integratie van hun data zijn. De overige vragen nemen we mee in de ontwikkeling van de volgende versie.”

Kun je een tipje van de sluier oplichten met betrekking tot nieuwe features?
“De kaart die we nu hebben is een 2D kaart. Vliegen vindt plaats in de 3D ruimte, dus we willen hier op termijn met de kaart en informatievoorziening ook naar toe. Denk hierbij aan de de luchtruimindeling. Voor gecertificeerde operators zou het in de toekomst mogelijk moeten zijn om in de onderste laag van een CTR te kunnen opereren. Daarvoor is een duidelijk overzicht van waar men wel en niet kan opereren noodzakelijk.”

Een 3D weergave van het luchtruim

“Een ander aspect is dat we ook meer nadruk willen gaan leggen op de omgeving in 3D. Denk hierbij aan gebouwen, hoogspanningsmasten en windmolens. Deze willen we niet meer weergeven als plat object. Een tweede zou zijn dat men een marker kan plaatsen en dat de app dan automatisch de dichtstbijzijnde objecten toont, ten behoeve van de risicoanalyse.”

3D weergave van gebouwen

3D weergave van gebouwen

Bestel het boek 'Dronevideo's maken' bij Bol.com

4 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.