Drone filmt ‘close encounter’ met straaljager

In China is onrust ontstaan over een video waarin te zien is hoe een drone een straaljager filmt die op ongeveer dezelfde hoogte als de drone passeert. Het vliegtuig was waarschijnlijk bezig om de landing in te zetten en vloog daarom zo laag voorbij, op nog geen paar honderd meter afstand.

De video is opgenomen met een multirotor die boven ‘een middelgrote stad’ vloog, meldt de Hong Kong Economic Times. Volgens de krant is het niet voor het eerst dat er melding wordt gemaakt van een drone op dezelfde vlieghoogte als burger- en defensievliegtuigen.

Net als in de rest van de wereld groeien in China de zorgen om de mogelijkheid dat civiele drones in botsing komen met vliegtuigen, of mensen aantasten in hun privacy. Het hobbymatig vliegen met drones is in China echter nog niet aan regels gebonden.

https://www.youtube.com/watch?v=rauy7ahTIqI

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier