Productnieuws

Parrot introduceert versie 2 van Bebop Drone

Parrot Bebop 2

Ruim een jaar geleden introduceerde Parrot de Bebop Drone, een kleine quadcopter die voorzien was van een interessante innovatie: de camera was niet op een gimbal gemonteerd, maar de beelden werden softwarematig gestabiliseerd. Helaas vonden we de Bebop Drone in de praktijk een beetje tegenvallen. Wellicht maakt Parrot een en ander goed met de Bebop 2 die het bedrijf zojuist heeft gepresenteerd.

Versie 2 van de drone krijgt een prijskaartje van $550 dollar mee. Daarvoor krijg je een ‘volledig opnieuw ontworpen’ cameradrone die 25 minuten zou moeten kunnen vliegen op één acculading, een flinke vooruitgang ten opzichte van de ca. 12-15 minuten die de eerste versie van de Bebop in de lucht kon blijven. Verder zijn de ingebouwde sensoren en GPS verbeterd, voor een betere stabiliteit. Ook beschikt de drone over een camera die op de grond is gericht, om zodoende nauwkeurig de verplaatsing te meten.

BN-LH508_bebop__G_20151117032729

Windkracht 7
Op papier biedt de Bebop 2 indrukwekkende prestaties. Zo zou de quadcopter in minder dan 20 seconden een hoogte moeten kunnen bereiken van 100 meter. De maximale horizontale snelheid is 50 km/uur, stijgen doet de drone met ca. 21 km/uur. De Bebop 2 zou zelfs met windkracht 7 nog moeten kunnen vliegen.

Volgens Parrot-CEO Henri Seydoux wilde Parrot een drone maken die “net zo bruikbaar als een mobiele telefoon” moest worden. “We hebben alle ideeën die je tegenwoordig in een smartphone aantreft verzameld en in een drone ingebouwd.” De Bebop 2 beschikt over 8 GB intern geheugen voor de opslag van foto’s en video’s. De camera kan beelden vastleggen in een maximale resolutie van 14 megapixels. Filmen doet Bebop 2 net zoals zijn voorganger in HD 1080p.

Parrot Bebop 2 - topaanzicht

Skycontroller optioneel
Net als zijn voorganger kan de Bebop 2 met een smartphone of tablet bestuurd worden. Optioneel is er ook een losse Skycontroller te koop, zodat je een beter bereik krijgt en de drone nauwkeurig kunt besturen. Wat ons betreft zou die Skycontroller eigenlijk standaard meegeleverd moeten worden, of in ieder geval niet te duur in aanschaf moeten zijn. De Bebop 2 met Skycontroller moet $800 gaan kosten.

Interessant is het lage gewicht van de Bebop 2: slechts 550 gram. Dat is minder dan de helft van het gewicht van bijvoorbeeld een DJI Phantom 3. De drone zou daardoor ruim binnen de 1 kilo-grens vallen die de laatste tijd vaak genoemd wordt als het gaat om drones waarvoor in de toekomst geen licentie of registratie vereist is.

Parrot verwacht dat de Bebop 2 drone nog voor de kerst in de winkels ligt. Of de Bebop 2 ook meteen in Nederland te verkrijgen zal zijn is nog niet bekend. Ook is nog onduidelijk wat de Europese verkoopprijs gaat worden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier