Video

Dronevideo ‘Beautiful Scotland’ vergde 8 maanden aan voorbereiding

Schotland is een bijzonder fotogeniek land. Zeker als je het niet erg vindt om vroeg uit de veren te gaan dan kun je bijna overal in het land wel beelden vastleggen die zo in Game of Thrones verwerkt kunnen worden. Dat bewijst ook deze dronevideo, gemaakt door freelance filmmaker John Duncan.

Duncan pakte het filmen professioneel aan. Hij was maar liefst 8 maanden bezig met het maken van shots voor de video. Hij moest er vaak vroeg voor opstaan en kampeerde op de meest desolate plekken, om maar op het juiste moment en op de juiste plek zijn drone de lucht in te kunnen sturen. De drone in kwestie betreft een DJI Phantom 2 met GoPro Hero 3+. Filmen deed Duncan in een resolutie van 2,7k.

Een handig hulpmiddel was de website Suncalc, die op Google Maps laat zien waar de zon opkomt en ondergaat: ideaal voor het kiezen van de juiste opstijglocatie. Locaties die Duncan aandeed zijn onder andere Skye – Quairang, Old man of Storr, Buachaille Etive Mor, Sgurr a’Mhaim – Devil’s Ridge, Ben Nevis, Forth Rail Bridge, Dunbar, Rannoch Moor, Wallace Monument, Edinburgh, Glenfinnan Viaduct en The Kelpies.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier