Franse bank investeert €33 miljoen in dronebouwer Parrot

Parrot Bebop 2

De Franse bank BPI France heeft maar liefst 33 miljoen euro geïnvesteerd in de eveneens in Frankrijk gebaseerde dronebouwer Parrot. In totaal wil Parrot 300 miljoen euro ophalen voor de verdere ontwikkeling van haar drone-activiteiten, niet alleen in het consumentensegment, maar ook in de markt voor professionele drones.

Volgens BPI France is Parrot ‘een van de juwelen van de Franse technologie-industrie van dit moment’. Het bedrijf is de laatste jaren vooral bekend geworden door haar betaalbare quadcopters voor consumenten, waaronder de AR.Drone, de Bebop Drone en diens opvolger Bebop 2, die nog voor de kerst in de winkels moet liggen.

Met het geld wil Parrot verder inzetten op internationale expansie. Naast BPI France verhoogt ook de Chinese investeerder IDG Capital Partners haar belang in de Franse dronefabrikant. Naast deze externe geldschieters heeft Parrot-ceo Henri Seydoux 90 miljoen euro aan privékapitaal in het bedrijf gestopt.

Pop-up store
Wie kennis wil maken met de producten van Parrot kan tot 13 januari 2016 terecht bij de popup store in het winkelcentrum Stadshart Amstelveen. Naast de Bebop Drone zijn ook de Jumping Sumo, AR.Drone 2.0 en de Rolling Spider MiniDrone te bewonderen.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier