Nieuws

Franse politie zette drone in tijdens antiterrorisme-actie Saint-Denis

Saint-Denis-drone

Tijdens de grootschalige antiterrorisme-actie die afgelopen week plaatsvond in Saint-Denis zette de Franse politie ook een drone in om vanuit de lucht extra overzicht te krijgen van de situatie. Dat meldt de BBC.

De inzet van de drone volgde op de hevige vuurgevechten eerder die ochtend. Even na 9 uur werd het gebouw waar de terrorismeverdachten zich verschansten millimeter voor millimeter doorzocht door een arrestatieteam. Omdat er gevreesd werd dat er boobytraps waren aangebracht, zette het team ook politiehonden, grondrobots en een drone in.

De dronebeelden bleken echter maar beperkt bruikbaar, door de enorme ravage die op dat moment was aangericht. Het feit dat er een UAV werd ingezet geeft echter wel aan dat drones uitgerust met camera’s inmiddels tot de standaarduitrusting behoren van antiterrorisme-eenheden.

Het voordeel van een drone is dat deze snel ingezet kan worden en door een klein team bediend kan worden. Daarnaast kan de drone op plekken vliegen waar een helikopter niet kan komen. Verder bestaat er geen risico voor persoonlijk letsel als een drone onder vuur wordt genomen door verdachten.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier