App Vertical helpt je om engagerende luchtvideo’s te maken

Vertical-voor-DJI-Phantom-3-en-Inspire-1

Wat hebben de mooiste dronefilmpjes met elkaar gemeen? Vaak wordt er niet van honderden meters hoogte gefilmd, maar blijft de drone redelijk dicht bij de grond tijdens het filmen. Maar zeker bij bewegende onderwerpen is het lastig om én je drone te besturen én het onderwerp goed in beeld te houden. De aankomende app Vertical moet uitkomst bieden.

De app wordt ontwikkeld voor de Phantom 3 en Inspire 1 quadcopters van DJI. Dankzij de software development kit (SDK) van DJI kunnen externe ontwikkelaars nieuwe functionaliteiten ontwikkelen voor de populaire quadcopters, in dit geval een app die het mogelijk maakt om je drone automatisch bewegende onderwerpen te laten filmen.

Het idee is dat je middels een intuïtieve interface op het scherm van je smartphone of tablet kunt aangeven wat de drone moet filmen, en de quadcopter doet de rest: het onderwerp volgen en ondertussen de gimbal draaien zodat de camera het onderwerp goed in beeld houdt. In het geval van de Inspire 1 kan de camera ook om zijn as draaien, om zodoende nog betere actieshots te realiseren.

Betatesters gezocht
De app verschijnt binnenkort voor Android en iOS. Wie interesse heeft om de app uit te proberen kan zich via de website van Vertical opgeven als betatester. De app is een initiatief van Perceptiv Labs, een spin-off van de Universiteit van Waterloo.

Alhoewel je de app dus nog niet uit kunt proberen is een waarschuwing alvast op zijn plek: de Phantom 3 en de Inspire 1 beschikken niet over sensoren die obstakels kunnen detecteren. In feite vliegen de drones ‘blind’ en zullen ze onherroepelijk tegen een boom of gebouw aanvliegen als deze in het traject van de drone bevinden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier