NightLapse Concerto: mooie timelapse video, opgenomen met een Inspire 1

In onderstaande video zijn drie kunstvormen bij elkaar gebracht: nachtfotografie, timelapse en aerial cinematografie. Normaal gesproken is timelapse fotografie in het donker iets wat je vanaf de grond doet, maar deze bezitter van een DJI Inspire 1 toont aan dat je ook vanuit de lucht prachtige nightlapse opnamen kunt maken.

Voor het maken van de video maakte YouTuber Jonathan Lucan steeds een flinke serie RAW foto’s met zijn Inspire 1, die hij vervolgens omzette naar videobeelden met een framerate van 24 fps. Soms hield hij de quadcopter tijdens het fotograferen op dezelfde plek, maar hij maakte ook enkele beeldreeksen waarbij de drone een bepaald traject aflegt, met verbluffende resultaten tot gevolg.

Mocht je op het idee komen om ook zo’n video te gaan maken, houd er dan rekening mee dat het in Nederland niet is toegestaan om in het donker te vliegen met een drone. Ook mag je niet vliegen boven wegen of aaneengesloten bebouwing.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier