Save the date: mini symposium drones, 10 december in Delft

Je kunt geen krant meer openslaan zonder dat je een bericht tegenkomt over drones, en ook op tv is er steeds meer aandacht voor onbemande luchtvaart. Maar hoe zit het nu met de regelgeving? Wat zijn de commerciële mogelijkheden? En hoe zien de laatste ontwikkelingen eruit? Deze vragen staan centraal tijdens een mini symposium over drones, dat op 10 december wordt georganiseerd door D66-Europarlementariër Matthijs van Miltenburg, in samenwerking met de TU Delft.

Mini-symposium-drones

De dronesector en de regulering ervan kan op een bovengemiddelde belangstelling van Van Miltenburg rekenen. Op de website van D66 zegt de Europarlementariër hierover het volgende: “De ontwikkeling van drones is ontzettend snel gegaan, maar de regelgeving blijft achter. Door de onduidelijkheid over wat wel en niet mag, durven bedrijven niet te investeren en blijven ontwikkelingen achter. De Europese drone industrie is een belangrijk opkomende markt die werkgelegenheid, economische ontwikkeling en innovatie kan stimuleren.”

Met dit standpunt in het achterhoofd organiseert Van Miltenburg samen met de TU Delft een mini symposium, dat bedoeld is voor mensen die hobbymatig of professioneel geïnteresseerd zijn in het werken met unmanned aerial vehicles (UAV’s). Ook beleidsmakers en mensen met een technische interesse zijn welkom. De sprekers gaan onder andere in op de regelgeving, commercieel gebruik en toepassingen.

Het programma ziet er alsvolgt uit:

14.00-14.30: inloop

14.30: aanvang

14.30 – 14.35: introductie programma door moderator

14.35-14.40: welkomstwoord door Matthijs van Miltenburg (D66)

14.40-15.00: key note speech internationale ontwikkelingen door Peter van Blyenburgh  (UVS International)

15.00-15.10: pitch 1 regelgeving Nederland door Ron van de Leijgraaf (I&M)

15.10-15.20: pitch 2 commercieel gebruik door Lucas van Oostrum (Delft Aerial Robotics)

15.20-15.30: pitch 3 toepassingen & beelden door Wiebe de Jager (Dronewatch.nl)

15.30 – 16.00: QA met sprekers door moderator

16.00 – 16.25: demonstratie in cyber zoo/toelichting onderzoek door Bart Remes (TU Delft)

16.25 – 16.30: afsluiting door Matthijs van Miltenburg (D66)

16.30 – 18.00: netwerkborrel

Wie het symposium wil bijwonen kan zich opgeven via Anne Hartman, anne.hartman@ep.europa.eu.

Datum: donderdag 10 december
Locatie: TU Delft – Lucht- en Ruimtevaarttechniek – Zaal G – Kluyverweg 1
Tijd: 14.00-18.00

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier