BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Peuter raakt oog kwijt door drone-propeller

_86896790_oscar-before-and-after

In Engeland is een peuter van 16 maanden zijn oog kwijtgeraakt door een incident met een drone. Het apparaat werd bediend door een vriend van de ouders van het jochie. De drone raakte eerst een boom, en vloog daarna oncontroleerbaar verder, recht in het gezicht van het jongetje.

Volgens de moeder van Oscar was de oogbal doormidden gekliefd door de propeller. “Ik kan dit beeld niet meer van me afzetten. Het is het ergste wat ik ooit heb gezien”, verklaarde de moeder tegenover BBC News.

Het gezin was niet op de hoogte van de veiligheidsrisico’s die verbonden zijn aan het vliegen met een drone, voordat het ongeval plaatsvond. De oma van het jongetje verklaarde achteraf ‘geschokt’ te zijn door het grote aantal mensen dat denkt dat drones ‘onschuldig speelgoed’ zijn.

Voor de oogchirurg die het jongetje behandelde was dit de eerste keer dat ze te maken kreeg met letsel veroorzaakt door een drone, maar “het zal ongetwijfeld vaker gaan voorkomen, nu dat drones steeds populairder worden.”

Regels voor veilig drone-gebruik
Net als in Nederland zijn er in Engeland ook regels opgesteld voor het veilig gebruik van drones. Zo mogen drones niet binnen een straal van 50 meter van een gebouw of persoon vliegen. Verder moet de operator erop toezien dat er geen botsingsgevaar ontstaat. Niet iedereen is echter op de hoogte van deze regels, met helaas soms zeer vervelende gevolgen.

One Response

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.