BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Ook DroneLand start opleiding voor professionele dronepiloten

DroneLand Academy
Onlangs maakten we melding van het feit dat het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) als eerste organisatie in Nederland geaccrediteerd is voor het opleiden van professionele dronepiloten. Daar is een nieuwe partij bijgekomen: DroneLand uit Baarn. Het bedrijf gaat in samenwerking met EuroUSC een opleiding aanbieden, onder de noemer DroneLand Academy. Ook kunnen operators bij DroneLand terecht voor het keuren van hun toestellen.
 
De opleiding die DroneLand aanbiedt is bedoeld om commerciële of institutionele gebruikers van remotely piloted aircraft systems (RPAS) tot 25 kg klaar te stomen voor een licentie. Onderdeel daarvan is een theorieopleiding en een praktijkgedeelte, dat afgesloten wordt met een examen. DroneLand is een samenwerking aangegaan met EuroUSC om deze opleiding aan te bieden. Dit instituut is binnenkort geaccrediteerd om een in Nederland geldige RPA-L af te geven. Ook is het via DroneLand/EuroUSC mogelijk om een bedrijfsvergunning (ROC) aan te vragen.
 
Met BNUC-S ook vliegen in het buitenland
Volgens Vincent van Schijndel van DroneLand is het met het BNUC-S certificaat dat je krijgt als je bij hen de opleiding volgt ook mogelijk om met een RPAS in het buitenland te vliegen, alhoewel daarvoor soms een klein aanvullend examen nodig is met het oog op lokale regelgeving. De kosten bedragen €1.600 voor het theoriegedeelte, plus €650 voor het toetsen van de (verplichte) operations manual. Het praktijkdeel met examen kost (indien men in één keer slaagt) €2.400
, en dan is er nog de toestelkeuring, waarvoor €2.250 per UAV in rekening wordt gebracht.
 
Net als bij de opleiding die het NLR aanbiedt komen hier nog kosten bij die gepaard gaan met de aanvraag van het RPA-L brevet, het bewijs van luchtvaardigheid (S-BVL), en het RPAS Operator Certificate (ROC). Al met al een kostenpost van zo’n €2.100, te betalen aan de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)
DroneLand ROC-light

8 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.