BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

‘Aap mept drone’ uitgeroepen tot leukste dronevideo van 2015

Een filmpje waarin te zien is hoe een aap een drone uit de lucht mept is door de website drones.nl uitgeroepen tot ‘Dronevideo van het jaar 2015’. Het filmpje was samen met vijf andere dronevideo’s genomineerd en kreeg uiteindelijk de meeste stemmen van het publiek.

De video werd gemaakt door Rene van Manen. In opdracht van Burgers’ Zoo maakte hij opnamen van het verblijf van de chimpansees. Eén van de chimps was echter niet zo gecharmeerd van de vliegende indringer en haalde uit met een tak, waardoor de drone ter aarde stortte.

Wereldwijd bekeken
De video ging nadat deze op YouTube was geplaatst al snel viraal en werd wereldwijd door miljoenen mensen bekeken. Diverse tv-shows lieten het filmpje zien, waaronder de talkshow van Ellen DeGeneres. Ook CNN toonde de beelden. Daarna werd de video in zowat ieder land op aarde getoond.

Tegenover drones.nl verklaarde Van Manen dat er niet veel overbleef van de drone. “De chimpansees gingen de drone onderzoeken, de props werden met een slag van een stok gedemonteerd, er werd mee gegooid, geslagen, gesleept, maar vooraf gooien. Ik denk dat ze dachten dat het een soort boemerang was, op die manier gooide ze er ook mee, alleen kwam het apparaat niet meer terug.”

Andere genomineerden
Andere video’s die genomineerd waren tonen de overblijfselen van Tropicana en Het Land van Ooit. Ook een filmpje waarin te zien is hoe een man op het laatste moment voorkomt dat zijn drone in een sloot belandt behoorde tot de kanshebbers, net als een video waarin de Keukenhof wordt gefilmd vanuit de lucht en een vakantievideo van radio-DJ Coen Swijnenberg.

DroneLand ROC-light

6 Comments

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.