James Cameron enthousiast over prijswinnende drone uit Nieuw-Zeeland

Het Nieuw-Zeelandse bedrijf VorTech heeft $50.000 en een trip naar Las Vegas gewonnen met een drone die ook in slechte weersomstandigheden kan vliegen. Filmregisseur James Cameron is enthousiast over de drone. Volgens hem hebben drones de potentie om de manier waarop luchtopnamen tot nu toe gemaakt worden compleet te veranderen.

Het doel van de C-Prize was om ontwikkelaars uit te dagen om Unmanned Aerial Vehicles (UAVs) te ontwikkelen die beter geschikt zijn voor gebruik door filmmakers. Daarbij waren de volgende drie uitgangspunten van groot belang: de drone moet in slecht weer kunnen vliegen, niet teveel herrie maken en bewegende objecten automatisch kunnen volgen.

De wedstrijd werd omarmd door James Cameron, die bekende Hollywoodfilms regisseerde als Titanic, Avatar en Terminator. “Ik begin steeds enthousiaster te worden over drones. Mits ze stiller en stabieler worden, kunnen ze gebruikt worden om shots van wereldklasse te maken”, verklaarde Cameron bij de lancering van de wedstrijd.

Geïnspireerd door windmolens
Het team dat de prijswinnende drone ontwikkelde maakte gebruik van de laatste academische inzichten op het gebied van windmolens. Ze ontwikkelden een propeller die wordt aangedreven door servogestuurde elektromotoren en daardoor niet alleen aërodynamisch efficiënter is, maar ook beter in staat is om harde wind te compenseren.

Naast het prijzengeld mag het team komend jaar ook afreizen naar Las Vegas, om daar hun drone tijdens een beurs voor televisieproducers en filmmakers te demonstreren.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!