‘GoPro Hero 5 filmt in 8K en kan 3D stereo-opnamen maken’

GoPro-Hero-5

Naast een eerste drone brengt cameramaker GoPro volgend jaar ook een nieuw model actioncam op de markt, de GoPro Hero 5. Volgens geruchten kan deze camera, die eigenlijk dit jaar nog had moeten uitkomen, filmen in 8K-resolutie en kan deze met een dual lens setup 3D foto’s en video’s maken.

De Hero 5 heeft enige vertraging opgelopen, maar het bedrijf verzekert liefhebbers van de populaire camera’s dat de verbeteringen de moeite van het wachten waard zijn. Zo zou de nieuwe camera volgens de VCpost 50% kleiner en 40% lichter zijn dan voorganger Hero 4. Dat is goed nieuws voor mensen die de GoPro onder een drone willen hangen, want in de lucht telt iedere gram.

8K en stereo-opnamen
De nieuwe actioncam zou verder in staat zijn om video’s op te nemen in een resolutie van 7680×4320, ofwel de hoogste resolutie in de Ultra HD standaard. Ook kan de Hero 5 volgens geruchten stereobeelden opnemen, die dan met een VR-bril kunnen worden bekeken.

De nieuwe camera komt naar alle waarschijnlijkheid begin 2016 op de markt. In het eerste kwartaal van 2016 brengt GoPro als het goed is ook haar eerste quadcopter op de markt, die mogelijk gebruik maakt van de nieuwe Hero 5 als camera.

GoPro-ready drones
Populaire drones die voorzien kunnen worden van een GoPro zijn de DJI Phantom 2, de Xiro Xplorer, de Solo van 3D Robotics en de Yuneec Q500 G. Deze zullen echter niet zonder meer overweg kunnen met de Hero 5, gezien de nieuwe afmetingen en het lagere gewicht. Je zult daarom een andere gimbal nodig hebben.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

1 gedachte over “‘GoPro Hero 5 filmt in 8K en kan 3D stereo-opnamen maken’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier