Nieuws

‘#Drone’ in top 10 hashtags Twitter jaaroverzicht Nederland

Twitter-jaaroverzicht-2015

Dat het woord ‘drone’ een ingeburgerd begrip is geworden blijkt wel uit het feit dat de hashtag #Drone op nummer 5 van de top 10 trends ‘Algemeen’ in het jaaroverzicht van Twitter Nederland is beland. Het social media-netwerk publiceert jaarlijks een overzicht van de meest gebruikte hashtags in verschillende categorieën.

Het hashtagoverzicht is een goede graadmeter van onderwerpen die mensen bezig hielden in het afgelopen jaar. Naast #Drone staan ook woorden als #JeSuisCharlie, #pgbalarm en #ISIS in de lijst met meestgebruikte algemene hashtags.

Militair vs. civiel
Onduidelijk is in hoeverre #Drone staat voor de militaire onbemande vliegtuigen die gebruikt worden in de strijd tegen het terrorisme, of voor onschuldige hobbydrones, die het laatste jaar ook veelvuldig in het nieuws waren. Het woord ‘drone’ heeft oorspronkelijk een militaire context, maar staat steeds meer synoniem voor toestellen die insiders doorgaans aanduiden als multicopters of multirotors.

Op Twitter worden zogenaamde hashtags gebruikt als trefwoorden die aanklikbaar zijn en dan andere tweets tonen met die hashtag. Het gebruik van hashtags, herkenbaar doordat er een ‘#’ voor geschreven wordt, is ook in opmars op andere sociale platformen zoals Facebook.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier