Video

Wegkwijnend Verkeerspark Assen gefilmd door drone

Niets is troostelozer dan een pretpark of zwembad dat niet meer in gebruik is, en door de tand des tijds wordt aangetast. Dat bewezen de prachtige dronevideo’s van Tropicana en het Land van Ooit afgelopen jaar al. De maker van het laatstgenoemde filmpje heeft nu ook het vorig jaar gesloten Verkeerspark Assen vanuit de lucht gefilmd.

Het verkeerspark in Assen was tot voorkort een plek waar jonge kinderen spelenderwijs vertrouwd raakten met het verkeer. In trapauto’s konden kinderen door een uitgebreid miniatuur-wegennet rondrijden, compleet met stoplichten, rotondes, verkeersborden, en andere verkeersgerelateerde objecten uit de echte wereld. Het park werd in 1956 opgericht door een politierechercheur.

Helaas heeft het attractiepark in 2014 door een gebrek aan toestroom haar deuren moeten sluiten. Er wordt nog gezocht naar een nieuwe eigenaar, maar de kans dat het park nieuw leven krijgt ingeblazen is niet zo heel erg groot. Intussen staan de attracties in het park weg te kwijnen. Reden voor filmmaker Ralph Denessen om nog een kijkje te nemen, voordat het park definitief verdwenen is.

Denessen maakte gebruik van een DJI Phantom 3 Professional voor de luchtopnamen. Voor de filmbeelden op grondniveau gebruikte hij een Canon 650D met 18-135 STM lens.

Niet toegankelijk
Het verlaten terrein is niet meer toegankelijk voor het publiek. Denessen: “Na een aantal keren te hebben geprobeerd in contact te komen met de eigenaar en de gemeente om hulp gevraagd kwam ik geen stap vooruit. Na het bericht dat het park hoogstwaarschijnlijk binnenkort wordt afgebroken heb ik dit nog een keer herhaald en wederom zonder resultaat. Achteraf ben ik gewoon een draaidag gaan plannen, en zou ik wel zien wat ik tegen kwam bij het betreden van het terrein. Eenmaal daar is het terrein met respect behandeld en achtergelaten zoals aangetroffen.”

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

2 gedachten over “Wegkwijnend Verkeerspark Assen gefilmd door drone

  • Dylan Stoel

    Het is vreselijk om iets te zien waar je vroeger veel lol had dat het nu verdwijnt ?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier