Drone met vlammenwerper roostert kalkoen

Een paar maanden geleden schreven we over een student die zijn quadcopter had voorzien van een pistool. Diezelfde student heeft nu een wat grotere drone gebouwd, en deze voorzien van een vlammenwerper. In een demonstratievideo laat hij zien hoe hij hiermee binnen een paar minuten een kalkoen roostert.

De video is een typisch voorbeeld van ‘don’t try this at home’. De schietende drone was al controversieel genoeg, en leidde zelfs door een onderzoek geleid door de FBI. Ook deze vlammenwerpende drone zal ongetwijfeld weer op warme belangstelling kunnen rekenenen van de autoriteiten.

Met de demonstratie wordt eens temeer duidelijk dat kwaadwillenden erg vervelende dingen kunnen doen met drones. Nu gaat het nog om een grap, maar je moet er niet aan denken dat iemand een drone met vlammenwerper of ander destructief instrument op een druk plein laat rondvliegen.

Opmerkelijk is trouwens het feit dat onderstaande video gesponsord lijkt te zijn door HobbyKing, een grote leverancier van drone-onderdelen. Het logo van de webwinkel verschijnt gedurende de video prominent in beeld.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier