GeruchtProProductnieuws

Uitgelekte foto’s wijzen op introductie warmtebeeldcamera voor Inspire 1

De Chinese dronefabrikant DJI richt zich naar het laat aanzien meer en meer op professionele gebruikers van drones, die andere eisen en wensen hebben aan bijvoorbeeld het type camera dat gebruikt kan worden. Zo kondigt DJI morgen naar verwachting een warmtebeeldcamera aan voor de Inspire 1, waarmee bijvoorbeeld lekkages opgespoord kunnen worden. Vandaag lekten foto’s van de nieuwe cameramodule uit.

dji_inspzxt

De nieuwe camera zou afkomstig zijn van FLIR, een producent die zich al langer toelegt op het maken van warmtebeeldcamera’s. De FLIR thermal imaging Zenmuse XT DJI wordt naar verwachting morgen tijdens een evenement in San Francisco aangekondigd door DJI.

Met een thermische camera kunnen onder andere ’s nachts dieren of mensen opgespoord worden. Dat is van belang voor het zoeken naar vermiste personen, of voor beveiligingstoepassingen. Ook kunnen met een warmtebeeldcamera’s opnamen gemaakt worden van gebouwen of industriële installaties, om warmtelekkages op te sporen. Daarnaast zijn er toepassingen denkbaar in de landbouw.

Warmtebeeldopnamen

De nieuwe cameramodule zou begin 2016 beschikbaar moeten komen voor eigenaren van een Inspire 1. Ook de Matrice 100 kan uitgerust worden met de nieuwe Zenmuse XT. De verkoopprijs is nog niet bekend.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier