Incident

Amerikaans overheidsgebouw ontruimd om speelgoeddrone

Een overheidsgebouw in de Amerikaanse staat New Jersey is vandaag korte tijd ontruimd geweest nadat er melding werd gemaakt van een onbemand luchtvoertuig dat op het dak was geland. Een explosieven-opruimingsteam concludeerde al snel dat het loos alarm was.

Volgens een woordvoerder van de lokale politie bleek het te gaan om een ‘kleine speelgoeddrone’, waar na nadere inspectie ‘geen gevaar’ van uitging. In totaal duurde de ontruiming nog geen dertig minuten: toen bleek dat er geen explosief was bevestigd aan de drone konden de ambtenaren het gebouw weer in.

Vaker alarm om hobbydrone
Het is niet voor het eerst dat er in de VS groot alarm wordt geslagen om een hobbydrone. Eind januari van dit jaar werd het Witte Huis ontruimd nadat een verdwaalde DJI Phantom quadcopter op het gazon was geland. In een reactie op dat incident besloot dronefabrikant DJI om het aantal no-fly zones is het geheugen van haar drones uit te breiden.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier