Caterpillar gaat gebruik van drones op de bouwplaats promoten

Caterpillar gaat drones inzetten

De Amerikaanse bouwmachinefabrikant Caterpillar is een strategische samenwerking aangegaan met Redbird, een Frans bedrijf dat gespecialiseerd is in het verwerken van data afkomstig van onbemande luchtvaartuigen. Dankzij de samenwerking kan Caterpillar nieuwe diensten aanbieden aan bedrijven die actief zijn in de weg- en waterbouw.

Volgens een woordvoerder van Caterpillar kunnen bouwbedrijven dankzij de inzet van drones een beter overzicht krijgen van de voortgang van bouwprojecten. Ook kunnen drones ingezet worden voor logistieke toepassingen en voorraadmanagement. Daarnaast kan de data die gegenereerd wordt door sensoren in de lucht gebruik worden om de aanleg van toegangswegen beter te plannen.

redbird-imac

Voor Redbird is de samenwerking met Caterpillar goed nieuws, want het is de eerste grote klant die gebruik maakt van de clouddiensten die het bedrijf ontwikkelt voor de bouw- en mijnindustrie. Redbird werd opgericht in 2013 en is uitgegroeid tot een team van 30 personen, waaronder bouwkundigen, software engineers en data-analisten.

De komende maanden gaat Caterpillar haar medewerkers trainen, zodat die de toepassing van drones op bouwplaatsen wereldwijd verder kunnen introduceren.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier