BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Dronebeelden tonen voortgang constructie sarcofaag Tsjernobyl

Het is alweer meer dan 30 jaar geleden dat het vreselijk misging in een kernreactor bij Tsjernobyl, toen nog gelegen in de Sovjet-Unie. Als gevolg van een bedieningsfout smolten de nucleaire brandstofstaven van een van de kernreactoren, met een meltdown en een gigantische explosie tot gevolg. Het incident ging de geschiedenisboeken in als een van de grootste kernrampen ooit.

Tot op de dag van vandaag levert het restant van het gebouw een gevaar op voor de omgeving. Daarom wordt er gewerkt aan een gigantische sarcofaag, die het nog altijd flink radioactieve complex de komende decennia van de buitenwereld moet afschermen.

De constructie van de beschermkoepel, die 110 meter hoog en 260 meter lang wordt, begon in 2010. Het is de bedoeling om de koepel, die naast het reactorcomplex gebouwd wordt, als deze klaar is in een keer over het gebouw te schuiven. Daarmee is het de grootste verplaatsbare bouwkundige constructie ooit.

Door het bekijken van onderstaande dronevideo krijg je een goede indruk van de omvang van de koepel en de complexiteit van het bouwproject. Het is de bedoeling dat de constructie in 2017 op zijn plek wordt geschoven.

One Response

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.