Japanse firma bouwt drone die zelf achter indringers aangaat

Het Japanse bedrijf Secom heeft aan een beveiligingsdrone ontwikkeld die in geval van onraad automatisch foto’s maakt van mensen of auto’s die zich op verboden terrein begeven. De drone vliegt autonoom naar de indringer, er komt dus geen operator aan te pas. De drone kan bijvoorbeeld ingezet worden om grote terreinen waar geen of weinig beveiligingscamera’s staan te bewaken.

De vliegende bewakingsrobot is voorzien van een ingebouwde schijnwerper en een camera. Mocht er een voertuig dat daar niet hoort een terrein oprijden, dan vliegt de drone automatisch naar de auto toe om foto’s van het kenteken te maken. Ook kan de drone foto’s maken van inbrekers en andere ongewenste gasten.

Goedkoop is de beveiligingsdrone niet: de drone zelf kost een kleine 7.000 dollar, terwijl het bijbehorende serviceabonnement 41 dollar per maand moet kosten.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier