BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Japanse firma bouwt drone die zelf achter indringers aangaat

Het Japanse bedrijf Secom heeft aan een beveiligingsdrone ontwikkeld die in geval van onraad automatisch foto’s maakt van mensen of auto’s die zich op verboden terrein begeven. De drone vliegt autonoom naar de indringer, er komt dus geen operator aan te pas. De drone kan bijvoorbeeld ingezet worden om grote terreinen waar geen of weinig beveiligingscamera’s staan te bewaken.

De vliegende bewakingsrobot is voorzien van een ingebouwde schijnwerper en een camera. Mocht er een voertuig dat daar niet hoort een terrein oprijden, dan vliegt de drone automatisch naar de auto toe om foto’s van het kenteken te maken. Ook kan de drone foto’s maken van inbrekers en andere ongewenste gasten.

Goedkoop is de beveiligingsdrone niet: de drone zelf kost een kleine 7.000 dollar, terwijl het bijbehorende serviceabonnement 41 dollar per maand moet kosten.

DroneLand ROC-light

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.