Computergestuurde drone tekent sfeervolle kerstscènes in de lucht

Luchtschilderingen maken met een drone is een kunstvorm op zich. Onlangs besteedden we elders al aandacht aan dit fenomeen, maar je hebt altijd baas boven baas, zoals het Duitse bedrijf Ascending Technologies laat zien. Met een computergestuurde drone maakte het bedrijf onlangs enkele sfeervolle kersttekingen in de lucht.

Dronetekening-kerstcadeau

Voor het luchtschilderen (of is het: lichtschilderen?) werd gebruikt gemaakt van een AscTec Falcon 8 octocopter, die middels een complexe serie waypoints de gewenste patronen maakte. Iedere tekening bestond in totaal uit zo’n 375 waypoints.

Kersttekening-waypoints

De drone werd uitgerust met een meerkleuren-LED, die ook aangestuurd werd door de vluchtcontrolesoftware van het bedrijf, AscTec Navigator. Daardoor kunnen de tekeningen uit meerdere kleuren bestaan.

Dronetekening-kerstman

Alle afbeeldingen werden gemaakt met de drone, er is geen sprake van fotobewerking. Voor iedere tekening werd een sluitertijd van ongeveer 10 minuten gehanteerd. Een filmcamera legde tegelijkertijd de bewegingen van de drone vast, om te laten zien hoe de tekeningen tot stand kwamen.

Voor wie helemaal in kerstsferen wil komen heeft het bedrijf ook een setje wallpapers gemaakt van de verschillende luchtschilderingen. Deze kun je hier downloaden.

Bij deze dagen we de lezers van Dronewatch uit om ook eens te experimenteren met het maken van luchttekeningen middels waypoint vliegen. Let wel; in het donker vliegen is niet toegestaan, trek er dus op uit net voordat de zon onder gaat. Post je creaties in de Facebookgroep ‘Dronefotografie‘ en wie weet plaatsen we je luchttekening op Dronewatch!

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier