BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Politie Rome confisqueert drone van Rotterdammer na vlucht bij Colosseum

Drone Colosseum

De Italiaanse politie heeft een quadcopter afgepakt van een 31-jarige Rotterdammer die bij het Colosseum luchtopnamen aan het maken was. Dat meldt de Telegraaf. De man moest de drone direct laten landen en werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau. Daar werd een proces-verbaal opgemaakt.

Net als in veel andere Europese landen is het in Italië niet toegestaan om boven stedelijk gebied te vliegen. Daar komt bij dat men extra alert is op drones in de buurt van toeristische trekpleisters en andere gevoelige locaties, zoals overheidsgebouwen. De vrees is in veel landen dat terroristen op een dag gebruik gaan maken van drones voor het plegen van aanslagen.

De Rotterdammer in kwestie verklaarde tegenover de politie samen met wat vrienden opnamen te willen maken voor een bruiloft. Het vriendengroepje mocht, nadat de politie het stel had nagecheckt op mogelijke contacten met extremistische groepen, diezelfde dag nog het bureau verlaten. De drone van het type DJI Phantom 3 moest echter ingeleverd worden.

2 Comments

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.