Productnieuws

Met deze smartwatch kun je ook je drone bedienen

Hug smartwatch

Als het aan de Indiaase startup Hug Innovations ligt heb je binnenkort geen grote en onhandige zender meer nodig om je drone te bedienen. Het bedrijf werkt aan een smartwatch die allerlei pols- en armbewegingen herkent en deze om kan zitten in stuursignalen.

De smartwatch werd onthuld tijdens het Microsoft Future Unleashed event in New Delhi. Het slimme klokje is voorzien van bewegingssensoren, een gyroscoop en een magnetometer. In combinatie met een MediaTek-processor is de smartwatch in staat om complexe bewegingen te herkennen en deze om te zetten in specifieke acties.

Zo kan de smartwatch volgens de makers gebruikt worden om videogames te spelen, door virtual reality-werelden te navigeren en zelfs een drone aan te sturen, door bijvoorbeeld simpelweg te wijzen naar de plek waar de drone heen moet vliegen. Heel gek gedacht is dat niet: de Wizard Controller van Yuneec is immers ook al een volledige remote control in de vorm van een apparaatje dat je in één hand kunt houden. Door verdere miniaturisering is het best denkbaar dat deze functionaliteit in een smartwatch geïntegreerd kan worden.

Naast een potentiële controller voor je drone is het Hug-horloge natuurlijk ook nog ‘gewoon’ een smartwatch, met een 1,6″ lcd-schermpje dat een resolutie van 240×240 pixels heeft. Het horloge draait op Nucleus RTOS, waardoor het klokje compatibel zou moeten zijn met Android en iOS. De Hug smartwatch beschikt verder over een hartslagmeter.

Het horloge verschijnt binnenkort in India op de markt voor omgerekend zo’n 110 euro. Alhoewel de makers claimen dat je een drone kunt besturen met het horloge, zijn er voor bekend nog geen multirotors te koop die compatibel zijn met het slimme horloge. Maar aangezien steeds meer dronefabrikanten SDKs voor hun toestellen beschikbaar maken, waardoor externe ontwikkelaars apps kunnen ontwikkelen voor hun drones, komt die ondersteuning wellicht vanzelf.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier