BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Twitter vraagt patent aan op drone die bestuurd wordt door tweets

Twitter-controlled-drone

Als je het hebt over drones, dan denk je niet meteen aan het social media-platform Twitter. Maar daar komt mogelijk verandering in, nu bekend is geworden dat Twitter patent heeft aangevraagd op een drone die bestuurd kan worden door tweets. Het zou de eerste drone zijn die op afstand bediend kan worden door een collectief van mensen.

Volgens de patentomschrijving kan de drone verschillende kanten opgestuurd worden door likes, retweets en replies (‘hoger!’, of: ‘iets naar rechts!’). Daarmee zouden gebruikers invloed kunnen uitoefenen op wat de drone op dat moment in beeld brengt. In het patent wordt namelijk ook melding gemaakt van telepresence en live video streaming. De drone zou naast een camera ook beschikken over een luidspreker en microfoon, voor interviewdoeleinden.

Live verslaggeving
Zowel op het vlak van technologie als veiligheid is het niet voor de hand liggend dat de drone komend jaar al verschijnt, maar het concept zet je wel aan het denken: een drone die bestuurd kan worden door een groep mensen in plaats van door een individu biedt interessante mogelijkheden op het gebied van live verslaggeving van evenementen vanuit de lucht, om maar een voorbeeld te noemen.

Eerder dit jaar lanceerde Twitter Periscope, een tool die mensen live video laat streamen naar mensen over de hele wereld. Het ligt voor de hand dat Periscope onderdeel uitmaakt van de Twitterdrone. Een woordvoerder van Twitter wil verder niet al de diep ingaan op de drone-plannen van het bedrijf. Toen CNBC vroeg naar het patent reageerde de zegsman met slechts twee woorden: ‘drone selfies’.

Dronefotografie (2016)

Leave a Reply

Skytools
Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.