Russische dronebeelden tonen verwoestingen voorstad Damascus

Een Russische filmploeg van de tv-zender RT heeft met behulp van een drone de omvang van de verwoestingen in een voorstad van Damascus vastgelegd. Volgens een verslaggever is de wijk compleet uitgestorven, als gevolg van de exodus van de inwoners.

Voordat de oorlog in Syrië uitbrak telde de wijk Jabar in Ghouta zo’n 300.000 inwoners. De wijk herbergt ook een aantal historische gebouwen, waaronder de Groene Synagoge, de oudste Joodse synagoge in de wereld. Ook waren er enkele historische badhuizen te vinden in de wijk.

Door de beschietingen van het regeringsleger ligt het gebied echter volledig in puin, zoals in onderstaande video te zien is.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!