BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Russische dronebeelden tonen verwoestingen voorstad Damascus

Een Russische filmploeg van de tv-zender RT heeft met behulp van een drone de omvang van de verwoestingen in een voorstad van Damascus vastgelegd. Volgens een verslaggever is de wijk compleet uitgestorven, als gevolg van de exodus van de inwoners.

Voordat de oorlog in Syrië uitbrak telde de wijk Jabar in Ghouta zo’n 300.000 inwoners. De wijk herbergt ook een aantal historische gebouwen, waaronder de Groene Synagoge, de oudste Joodse synagoge in de wereld. Ook waren er enkele historische badhuizen te vinden in de wijk.

Door de beschietingen van het regeringsleger ligt het gebied echter volledig in puin, zoals in onderstaande video te zien is.

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.