Paraglider bestuurt drone tijdens tandemvlucht

Het leuke van een drone is dat deze je een beetje het gevoel geeft dat je zelf kunt vliegen. Maar er zijn mensen die daar geen genoegen meenemen, zoals de man in onderstaande video. Hij bestuurt zijn drone namelijk terwijl hij zelf óók in de lucht hangt, onder een parapente wel te verstaan.

In de video is te zien hoe de nieuwe Parrot Bebop 2 door het luchtruim wordt gestuurd, terwijl de operator niet ver daarachter de sticks ter handen neemt terwijl hij samen met iemand anders aan een glider hangt. Om ervoor te zorgen dat de verbinding tijdens de tandemvlucht intact blijft, maakt de operator gebruik van de Skycontroller, een accessoire waarmee de range van de Bebop aanzienlijk wordt uitgebreid.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iNihMn8FYeQ

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. In het najaar van 2018 was Wiebe als coach&jurylid verbonden aan het tv-programma 'Drone Masters'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.