Paraglider bestuurt drone tijdens tandemvlucht

Het leuke van een drone is dat deze je een beetje het gevoel geeft dat je zelf kunt vliegen. Maar er zijn mensen die daar geen genoegen meenemen, zoals de man in onderstaande video. Hij bestuurt zijn drone namelijk terwijl hij zelf óók in de lucht hangt, onder een parapente wel te verstaan.

In de video is te zien hoe de nieuwe Parrot Bebop 2 door het luchtruim wordt gestuurd, terwijl de operator niet ver daarachter de sticks ter handen neemt terwijl hij samen met iemand anders aan een glider hangt. Om ervoor te zorgen dat de verbinding tijdens de tandemvlucht intact blijft, maakt de operator gebruik van de Skycontroller, een accessoire waarmee de range van de Bebop aanzienlijk wordt uitgebreid.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iNihMn8FYeQ

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!