Drone-racers spelen Speeder Bike-achtervolging uit Star Wars na

Niet lang geleden plaatsten we een overzicht van de 5 tofste Star Wars-drones tot nu toe. Daar kunnen we weer een leuke video aan toevoegen, waarin te zien is hoe een paar drone-racers de bekende Speeder Bike-scene uit Return of the Jedi naspelen.

In tegenstelling tot de filmversie van de Speeder Bike-achtervolging uit 1983 is de race in onderstaande video 100% echt. De Speeder Bike drones – compleet met Star Wars actiefiguren erop – worden bestuurd door FPV racers, die wel gewend zijn aan het door een lastig parcours manoeuvreren van hun toestellen.

Leuk detail is dat de drone-race in hetzelfde bos is opgenomen als waar de Star Wars-filmversie van de race werd opgenomen, in de redwood forests in het noorden van Californië.

Bestel de Mavic Air direct bij DJI
Wiebe de Jager

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is gecertificeerd (RPA-L) dronepiloot en beschikt over het ROC-light. Wiebe schrijft ook over de wereld van 360º content op 360shooter.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *