Drone-racers spelen Speeder Bike-achtervolging uit Star Wars na

Niet lang geleden plaatsten we een overzicht van de 5 tofste Star Wars-drones tot nu toe. Daar kunnen we weer een leuke video aan toevoegen, waarin te zien is hoe een paar drone-racers de bekende Speeder Bike-scene uit Return of the Jedi naspelen.

In tegenstelling tot de filmversie van de Speeder Bike-achtervolging uit 1983 is de race in onderstaande video 100% echt. De Speeder Bike drones – compleet met Star Wars actiefiguren erop – worden bestuurd door FPV racers, die wel gewend zijn aan het door een lastig parcours manoeuvreren van hun toestellen.

Leuk detail is dat de drone-race in hetzelfde bos is opgenomen als waar de Star Wars-filmversie van de race werd opgenomen, in de redwood forests in het noorden van Californië.

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Fotografeer Nederland vanuit de lucht en maak kans op een DJI Mini 3 Pro!

Wil jij kans maken op een DJI Mini 3 Pro inclusief DJI RC? Doe dan mee aan de fotowedstrijd MijnBesteDroneShot.

Stuur vóór 9 september tot 3 dronefoto's van Nederland in. De jury verkiest 2 winnende foto's: één voor de categorie tot 16 jaar en één voor de categorie 16 jaar of ouder. Beide winnaars ontvangen een drone!