Video

Een oud gebouw verkennen kan ook prima met een race-drone

Het verkennen van oude, verlaten gebouwen wordt ook wel urban exploring genoemd. In veel landen is het een illegale activiteit, mede omdat er nog wel eens gevaarlijke situaties kunnen ontstaan doordat vloeren en daken soms rotte plekken bevatten die je niet altijd kunt zien met het blote oog. Maar je kunt natuurlijk ook een drone inzetten om een oud gebouw te verkennen.

De laatste tijd besteden we relatief veel aandacht aan FPV Racing. Dat is niet zo vreemd, gezien het feit dat deze tak van sport flink in opmars is. Niet in het minst omdat het (zeker vanuit de drone gezien) vaak spectaculaire beelden oplevert. Dat geldt helemaal als de drone in kwestie door een oud en verlaten gebouw vliegt, zoals in onderstaande video. Je moet als piloot wel beschikken over goede vliegskills, maar dat is aan een doorgewinterde racer als Charpu FPV wel toevertrouwd.

De video werd gemaakt in opdracht van New Scientist, ten behoeve van een artikel over FPV Racing. Het pand in kwestie is te vinden nabij het Engelse Grantham.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier