BedrijvengidsOok ROC-light opleidingen en verzekeringen! Zoek bedrijf

Axis Drones lanceert Vidius, de kleinste cameradrone ter wereld

axis3-970x647-c

Als je voor het eerst een nanocopter ziet vliegen, vraag je je af hoe het in vredesnaam mogelijk is dat er zoveel technologie in zo’n kleine behuizing gepropt kan worden. Dat geldt ook voor de nieuwe Vidius drone, die met zijn afmetingen van 4,3×4,3×2,5 centimeter niet bepaald groot genoemd kan worden. Toch is het fabrikant Axis Drones gelukt om een camera in de drone te integreren, die het beeld live naar de gebruiker kan streamen (first person view). De mini-drone wordt bediend middels een controller of smartphone app en verschijnt binnenkort op de markt.

axis1-970x647-c

De Vidius doet een beetje denken aan de Zano Drone, het geflopte Kickstarterproject dat beloofde om een selfie-drone te maken die in je handpalm zou passen. Maar in tegenstelling tot het team van Zano is het Axis Drones wel gelukt om een nanocopter te maken met ingebouwde camera, voor een flink lagere prijs bovendien dan wat er voor de Zano Drone werd gevraagd: slechts 95 dollar, of 75 dollar als je vóór 7 januari een exemplaar bestelt.

axis2-970x647-c

Voor dat geld krijg je een miniatuurdrone die via een 420p videoverbinding op je smartphone laat zien wat de camera registreert. Het is ook mogelijk om foto’s en video’s te maken. Op een acculading kun je zo’n 5-7 minuten vliegen, niet slecht voor zo’n klein formaat quadcopter. Je kunt de drone bedienen via een smartphone app, maar het is ook mogelijk om de meegeleverde 2,4 GHz controller te gebruiken voor de besturing. Met deze remote kun je de drone zo’n 30 meter van je af laten vliegen.

vidius-front-970x647-c

Ondanks het kleine formaat is de Vidius voorzien een 6-assige gyroscoop, om zodoende tijdens het vliegen stabiel overeind te blijven. Ook kent de miniatuur FPV drone 3 verschillende vliegmodi, voor zowel beginnende als gevorderde piloten. Verwacht echter niet dat je lekker buiten kunt vliegen met het toestelletje, want het kleinste zuchtje wind zal er waarschijnlijk al voor zorgen dat de drone in een boom belandt. Maar dan kun je altijd nog genieten van het uitzicht vanuit die boom, dankzij de ingebouwde camera.

De Axis Vidius verschijnt 29 januari op de markt. Je kunt het toestel bestellen via de website van de fabrikant.

3 Comments

Leave a Reply

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.