Productnieuws

Axis Drones lanceert Vidius, de kleinste cameradrone ter wereld

axis3-970x647-c

Als je voor het eerst een nanocopter ziet vliegen, vraag je je af hoe het in vredesnaam mogelijk is dat er zoveel technologie in zo’n kleine behuizing gepropt kan worden. Dat geldt ook voor de nieuwe Vidius drone, die met zijn afmetingen van 4,3×4,3×2,5 centimeter niet bepaald groot genoemd kan worden. Toch is het fabrikant Axis Drones gelukt om een camera in de drone te integreren, die het beeld live naar de gebruiker kan streamen (first person view). De mini-drone wordt bediend middels een controller of smartphone app en verschijnt binnenkort op de markt.

axis1-970x647-c

De Vidius doet een beetje denken aan de Zano Drone, het geflopte Kickstarterproject dat beloofde om een selfie-drone te maken die in je handpalm zou passen. Maar in tegenstelling tot het team van Zano is het Axis Drones wel gelukt om een nanocopter te maken met ingebouwde camera, voor een flink lagere prijs bovendien dan wat er voor de Zano Drone werd gevraagd: slechts 95 dollar, of 75 dollar als je vóór 7 januari een exemplaar bestelt.

axis2-970x647-c

Voor dat geld krijg je een miniatuurdrone die via een 420p videoverbinding op je smartphone laat zien wat de camera registreert. Het is ook mogelijk om foto’s en video’s te maken. Op een acculading kun je zo’n 5-7 minuten vliegen, niet slecht voor zo’n klein formaat quadcopter. Je kunt de drone bedienen via een smartphone app, maar het is ook mogelijk om de meegeleverde 2,4 GHz controller te gebruiken voor de besturing. Met deze remote kun je de drone zo’n 30 meter van je af laten vliegen.

vidius-front-970x647-c

Ondanks het kleine formaat is de Vidius voorzien een 6-assige gyroscoop, om zodoende tijdens het vliegen stabiel overeind te blijven. Ook kent de miniatuur FPV drone 3 verschillende vliegmodi, voor zowel beginnende als gevorderde piloten. Verwacht echter niet dat je lekker buiten kunt vliegen met het toestelletje, want het kleinste zuchtje wind zal er waarschijnlijk al voor zorgen dat de drone in een boom belandt. Maar dan kun je altijd nog genieten van het uitzicht vanuit die boom, dankzij de ingebouwde camera.

De Axis Vidius verschijnt 29 januari op de markt. Je kunt het toestel bestellen via de website van de fabrikant.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

3 gedachten over “Axis Drones lanceert Vidius, de kleinste cameradrone ter wereld

  • Helaas betekend een 50$ verzendkosten dat die 125$ ipv 75$ word.

    Beantwoorden
  • Deze quadcopter is exact gelijk aan de FQ777-954 en de RC Leading RC101W. Deze twee quadcopters zijn veel goedkoper. Ook de app is geschikt voor de FQ777-954.

    Beantwoorden
  • Robin dat klopt helaas. Voor 1 Vidius koop je 3 identieke FQ777-954’s. De quadcoptertjes van Axisdrones zijn niets anders dan kopieën van de Chinese versies (en dus niet andersom!). Zo was het bij hun Walletdrone ook. Kijk bij hun volgende crowdfundingactie maar eens op de bekende chinese websites: die ‘nieuwe’ quadcopter is daar dan allang te koop. Als je verder gaat graven dan kom je alleen maar meer onfrisse praktijken van de eigenaar van Axisdrones tegen. Bizar dat Dronewatch dit figuur toch telkens weer een platform geeft 🙁

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier