Lichaam vermiste man uit Cape Cod gevonden met behulp van drone

Vermiste-man-teruggevonden-met-drone
Foto: Wellfleet Police

Een 56-jarige man uit Cape Cod die op 20 december als vermist was opgegeven, is teruggevonden met behulp van een drone. Helaas was de man niet meer in leven. Het gedeelte van het eiland waar het lichaam van de man werd aangetroffen is normaal gesproken bijzonder moeilijk toegankelijk, zeker gedurende hoogwater.

Opmerkelijk is dat eerdere zoektochten met politiehonden en een helikopter op niets uitliepen. Daarna werd een kleine quadcopter van het type DJI Phantom ingeschakeld, om zoveel mogelijk vluchten over het eiland te maken. Tijdens de laatste vlucht die donderdag werd uitgevoerd zag de operator op zijn scherm het lichaam van de man liggen, verscholen onder wat bomen.

Drones steeds vaker ingezet
Drones worden steeds vaker ingezet voor het zoeken naar vermiste personen. Onlangs nog vertrok een team van Nederlandse agenten naar Oeganda, om daar met een drone te zoeken naar een vermiste studente. Die zoektocht liep helaas op niets uit.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier