Taiwanese onderzoeker bestuurt drone met Apple Watch

Het was één van onze voorspellingen voor 2016, dat er steeds vaker drones zullen komen die niet meer bestuurd worden door een traditionele remote control, maar op andere manieren, zoals met een smartwatch. Die voorspelling komt meteen al uit, dankzij een team van Taiwanese onderzoekers die een drone control-app hebben ontwikkeld voor de Apple Watch.

Op het eerste gezicht lijkt het pure magie, want door simpelweg heen en weer te wijzen met zijn arm is de persoon in onderstaande video in staat om een Bebop drone te bedienen: veel intuïtiever kan het vliegen met een drone niet worden. Heel precies werkt de besturing nog niet, maar het begin is er: zowel zijdelingse bewegingen als stijgen en dalen worden gedemonstreerd.

Het bedienen van een drone middels een smartwatch is mogelijk door de bewegingssensoren die in de Apple Watch zijn ingebouwd. Met behulp van zelf ontwikkelde software waren de onderzoekers in staat om bepaalde arm- en polsbewegingen te herkennen en om te zetten in stuurcommando’s.

Alhoewel het niet waarschijnlijk is dat je binnenkort je traditionele zender de deur uit kunt doen, zit er ook op korte termijn toch potentie in het onderzoekswerk naar het gebruik van wearables voor het bedienen van drones. Zo zou het bijvoorbeeld best handig kunnen zijn om een foto te maken door even op het scherm van je horloge te tikken, of een return to home-actie te initiëren door met je arm een ‘kom eens hier’ beweging te maken.

https://www.youtube.com/watch?v=YX8ZkgFk_Rw

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier