Productnieuws

DJI breidt Phantom 3-familie uit met Phantom 3 4K

De Phantom 3-familie van quadcopters is weer een nieuw gezinslid rijker. Op de vooravond van de CES heeft DJI namelijk de Phantom 3 4K aangekondigd. Het betreft een kleine productupdate, waarbij de camera net als die van de Professional in 4K kan filmen, maar voor de videoverbinding wordt wifi gebruikt, in plaats van Lightbridge. Daardoor is het toestel iets goedkoper en iets energiezuiniger.

4K voor minder geld

Met de CES in aantocht was het niet meer dan logisch dat DJI met een nieuw product op de proppen zou komen. Maar helaas gaat het niet om een vooruitstrevende upgrade: wie in dit segment de beste specificaties wil hebben, kan nog altijd het beste voor de Phantom 3 Professional kiezen. DJI lijkt met de 4K te mikken op mensen met een iets lager budget, die toch in 4K willen filmen.

Een fijn aspect aan de Phantom 4K is dat deze net als de Advanced en de Professional over het Vision Positioning System beschikt, dat ervoor zorgt dat de drone ook zonder GPS-signaal goed op zijn plek blijft hangen, mits deze niet al te hoog vliegt. Het enige verschil dat we vooralsnog uit de specificaties hebben kunnen opmaken is dat de videoverbinding met behulp van wifi wordt gemaakt. Dankzij de in de remote control ingebouwde range extender zou het bereik (in FCC-modus) nog altijd ruim 1 kilometer moeten bedragen, maar het wifi-systeem is wat goedkoper dan Lightbridge.

Prijsstelling

De Phantom 3 4K kost $999 in de VS. De Europese verkoopprijs van de Phantom 3 4K is echter nog niet bekend. Naar verwachting zal deze uitkomen op een niveau tussen de Standard en Advanced in. Mocht je al beschikken over een drone uit de Phantom 3 reeks, dan is de 4K wat ons betreft niet echt een interessante update. Mocht je interesse hebben in de Standard of de Advanced, maar wil je toch graag in Ultra HD filmen zonder meer dan 1.000 euro uit te geven, dan is de 4K wel een optie.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier