ProProductnieuws

Phase One introduceert 100 megapixel drone-camera

iXU1000-R_iXU1000_web

Het Deense bedrijf Phase One komt met een nieuwe middenformaat camera op de markt die foto’s kan maken in een resolutie van maar liefst 100 megapixels. De iXu 1000 is klein en licht genoeg (930 gram excl. objectief) om aan een professionele UAV bevestigd te worden. Dankzij de hoge resolutie is de camera onder andere geschikt voor het maken van zeer nauwkeurige digitale kaarten. Er komt ook een versie beschikbaar die foto’s kan maken in bijna-infrarood.

De zeer hoge resolutie van 11.608 x 8.708 pixels stelt gebruikers van de camera in staat om hun drone hoger te laten vliegen en grotere oppervlakken te fotograferen, terwijl de detaillering van de uiteindelijke digitale kaart gelijk blijft. Daardoor kan de brondata voor de gewenste kaarten sneller verzameld worden dan voorheen. Het is natuurlijk ook mogelijk om op dezelfde hoogte te blijven vliegen en meer details vast te leggen dan met een camera met lagere resolutie mogelijk is.

De CMOS-sensor in de body heeft een bereik van ISO 50 tot 6400. De kortste sluitertijd bedraagt 1/1600. De camera doet er 0,85 seconde over om een frame te verwerken. Elke foto wordt automatisch voorzien van een geotag. De camera is compatible met de meest gebruikte IMU/GNSS navigatie- en flight managementsystemen. De fotobestanden, die in het raw-formaat maar liefst 100 MB per foto kunnen innemen, worden opgeslagen op een 1 TB SSD. Er is ook voorzien in een CompactFlash slot.

De gebruiker kan kiezen uit een hele range van objectieven, van 40, 50 en 70 mm Rodenstock lenzen tot 55, 80, 110, 150 en 240 mm Schneider Kreuznach objectieven. De lenzen worden af-fabriek gekalibreerd voor gebruik met focus op oneindig.

Avatar foto

Wiebe de Jager

Wiebe de Jager (@wdejager) is oprichter van Dronewatch en auteur van de boeken Dronefotografie en Dronevideo's maken. Wiebe is A1/A2/A3 gecertificeerd dronepiloot en beschikt over een exploitatievergunning voor de Specific categorie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Vul hieronder je gegevens in en blijf op de hoogte.

Open nieuwsbrief aanmeldformulier